Trupa de teatru Protha va participa la doua festivaluri de teatru care se vor desfăşura la Timişoara şi Arad

În perioada 24/29 octombrie 2015 Trupa de teatru Protha va participa la doua festivaluri de teatru care se vor desfăşura la Timişoara şi Arad. Spectacolul „Oscar şi Tanti Roz” după Eric Emmauel Schimtt a fost selectat să participe la cea de a VIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret „Copil în Europa” în organizarea Asociaţiei Culturală Pentagon Timişoara. Spectacolul va avea loc în data de 24 octombrie 2015, de la ora 17,30, la Teatrul Merlin din Timişoara.

afis protha 28 oct

Festival International de Theatre Jeunes Francophones AMIFRAN se va desfăşura în perioada 24/29 octombrie 2015, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad.

La cea de a XXIII-a ediţie a festivalului organizat de Asociaţia Amifran Arad vor participa douăzeci şi unu de trupe de teatru din Franţa, Italia, Rusia, Polonia, Bulgaria şi România.

Amifran este unul din cele mai importante festivaluri de teatru francofon din Europa şi aşa cum îl definea Florin Didilescu, preşedintele asociaţiei organizatoare a festivalului şi iniţiatorul acestuia, „este o stare de spirit a celor cărora limba franceză le este aproape, a celor care iubesc copiii şi teatrul şi mai ales a celor care aleg să rămână tineri prin tineri.” Festivalul oferă participanţilor, pe lângă spectacolele de teatru în limba franceză, ateliere de teatru şi întâlniri în culise, a tinerilor actori în care să îşi exprime punctul de vedere cu privire la celelalte spectacole.

Trupa de Teatru Protha a fost selectată să participe la această ediţie cu spectacolul „L’homme sans trucages” după Mathias Malzieu, în regia lui Cătălin Sfîrloagă. Spectacolul a fost realizat ca urmare a implicării în proiectul de educaţie non formală a profesorului Elena Manovici. Trupa este la cea de a treia participare, în 2015, la festivalurile de teatru francofon după cele de la Iaşi şi Dej şi unde i s-au acordat diferite distincţii colective şi individuale. Spectacolul va avea loc în data de 28 octombrie 2015, de la ora 14, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad.

Din distribuţia spectacolului fac parte Vlad Steclaru, Nicoleta Palade, Bogdan Robu, Bianca Carabă, Ramona Ignat, Miruna Tutoveanu, Valentina Mănăilă, Ştefan Banciu, Marius Iftinca, Diana Apostu, Ella Tătaru şi Andrei Gheoca.

Proiectul de educaţie non formală, prin teatru, desfăşurat de Asociaţia Protha Panciu şi Liceul „Ioan Slavici” Panciu s-a bucurat în permanenţă de sprijinul primarului Iulian Nica şi al Primăriei Panciu, dar şi a comunităţii din care fac parte cei implicaţi şi care au înţeles necesitatea derulării acestuia. Astfel că participarea la acest ultim festival este posibilă ca urmare a venirii alături de Primăria Panciu şi a S.C. Tricotton Junior S.R.L. Panciu(director general – Elena Stoica), S.C. Zanfir S.N.C.(director general – Zanfir Lilieana) şi S.C. Martensa S.R.L. Panciu (administrator Sorin Socaci).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.