Trei dosare penale intocmite de politisti la Sihlea, pentru infractiuni silvice

În perioada 14–16.02.2011, la nivelul Serviciului de Ordine Publică au fost organizate acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, ocazie cu care au fost constatate un număr de 3 infracţiuni, din care 2 tăieri ilegale de arbori şi o sustragere de material lemnos, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 46/2008.

De asemenea, au fost aplicate un număr de 10 sancţiuni contravenţionale, din care 6 la regimul silvic, în valoare de 4.000 lei şi 4 la alte acte normative, în valoare de 536 lei. A fost confiscată cantitatea de 11,1 m.c. material lemnos, în valoare de 1.443 lei.

Exemplificăm în acest sens controlul efectuat de lucrători din cadrul Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Vrancea, în data de 14.02.2010, în pădurea „Tivga” din comuna Sihlea, unde a fost identificat S. Paul, în vârstă de 40 de ani, domiciliat în comuna Sihlea, judeţul Vrancea, care a tăiat ilegal şi sustras un număr de 27 de arbori din specia frasin.

S-a întocmit dosar penal fiind cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi sustragere de arbori, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 46/2008.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi acţiuni, a fost identificaţi B. Silviu, de 33 de ani, domiciliat în comuna Sihlea, care a tăiat ilegal şi sustras din pădurea „Tivga” un număr de 14 arbori din speciile salcâm şi frasin, şi C. Paul, de 21 de ani, din comuna Sihlea, care a tăiat ilegal şi sustras din pădurea „Fasolea” un număr de 18 arbori din specia salcâm, fiind sancţionaţi contravenţional conform Legii nr. 171/2010.

În această perioadă au fost organizate 14 controale, din care 4 în fondul forestier, 9 pe drumurile publice şi 1 în Târgul Focşani, fiind legitimate 54 de persoane şi controlate 26 de autovehicule.

Tot cu aceeaşi ocazie, au fost identificaţi C. Vasile, de 54 ani, care transporta cu autoutilitara marca Mercedes, cantitatea de 2,97 m.c. lăturoaie din specia brad, fără a avea documente de provenienţă şi A. Ciprian, de 26 de ani, din comuna Boloteşti, judeţul Vrancea, în timp ce transporta cu autoutilitara marca Iveco, cantitatea de 3,10 lăturoaie din specia brad, fără a avea documente de provenienţă, fiind luate măsuri de sancţionare conform Legii nr. 171/2010.

Comunicat primit de la Biroul de presă al I.P.J. Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.