Traian Băsescu critică lipsa PSD din plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Externalizarea unei probleme pe care o are PSD nu le face cinste membrilor partidului, a declarat, joi, preşedintele Traian Băsescu, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei de la Strasbourg, referindu-se la absenţa PSD din plenul APCE. Şeful statului le-a transmis socialiştilor europeni că au fost dezinformaţi de către colegii din familia politică şi că opoziţia de la Bucureşti este cea care nu răspunde invitaţiilor la dialog.

“Puteţi verifica şi aveţi o probă şi astăzi, că parlamentarii socialişti, partidele din opoziţie nu răspund invitaţiilor la dialog. Partidele de opoziţie din România nu se află în sală. Nu am avut impresia că înainte de a veni aici am cerut partidelor de opoziţie din România să plece din sală. Am înţeles că a fost iniţiativa lor, iar motivaţia publică pe care au dat-o a fost pentru că ieri a fost arestat un membru marcant al opoziţiei, fiind suspectat de fraudă”, a declarat Traian Băsescu, citat de Antena 3.

Preşedintele a fost întrebat apoi de către un parlamentar socialist din APCE cum răspunde acuzaţiilor conform cărora a minimalizat rolul Parlamentului, al Justiţiei şi al partidelor de opoziţie. “Vă asigur că puteţi verifica, numai uitându-vă şi în presa din România, veţi constata că nu răspund niciodată invitaţiilor de a avea discuţii cu preşedintele, ca atare, cred că colegii dumneavoastră de familie politică v-au dezinformat şi v-au pus într-o situaţie delicată, pentru că ei nu vor niciun fel de dialog cu preşedintele României. Dacă în ţară poate fi accepată poziţia ca fiind un joc al opoziţiei, externalizarea unei probleme pe care o au ei nu cred că le face cinste”, a fost răspunsul şefului statului.

Membrii PSD ai delegaţiei României la APCE au anunţat, printr-un comunicat, că nu vor participa, joi, la discursul preşedintelui Traian Băsescu în plenul acestei instituţii, motivând că “prezenţa lui Traian Băsescu la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, o instituţie de promovare şi de protecţie a drepturilor omului, democraţiei şi statului de drept, este o expresie de cinism din partea celui care conduce, în România, un stat poliţienesc”. PSD mai susţine că “arestarea”, miercuri, la Piteşti, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, preşedinte al filialei PSD Argeş, pentru “aşa-zise fapte penale de acum 5-6 ani, reprezintă încă o dovadă în acest sens”. “În aceste condiţii, în semn de protest, membrii PSD din delegaţia României la APCE nu vor participa la această şedinţă a Adunării”, se mai arată în comunicat. Constantin Nicolescu a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii DNA Piteşti, după ce a fost audiat timp de câteva ore într-un caz care vizează o sponsorizare acordată de CJ Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Informatii prezentate de www.promptmedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE