“TEMEI ȘI DĂINUIRE ÎN CULTURA NAŢIONALĂ” – o invitaţie la bucurie, o invitaţie la autentic românesc, o invitaţie la cultura românească ce face sufletul să vibreze

Cu prilejul “Zilei Culturii Naţionale”, joi 14 ianuarie, ora 17.00, la Sala “Balada” din Focşani se va desfăşura evenimentul “TEMEI ŞI DĂINUIRE ÎN CULTURA NAŢIONALĂ“. Iniţiativa organizării evenimentului aparţine Asociației Părinți pentru Ora de Religie Vrancea (APOR), împreună cu ISJ Vrancea, Ansamblul Folcloric “Ţara Vrancei” şi Liceul de Artă “Gheorghe Tattarescu”, organizatori fiind, de asemeni, Fundaţia culturală “Simion Mehedinţi – Soveja” şi Biblioteca Judeţeană Vrancea.

Ziua Culturii Nationale

Este un spectacol care doreşte a marca prin teatru, cântec şi dans, importanţa păstrarii identităţii culturale a poporului român, un spectacol în care sunt puse în lumină atât temeiurile culturii române cât şi şansele ei de dăinuire.

În cadrul evenimentului, Biblioteca Judeţeană Vrancea organizează o expoziţie de carte românească, iar Fundaţia culturală “Simion Mehedinţi – Soveja” va lansa ultimul număr din ziarul cultural “LA NOI…”

APOR VRANCEA – prin copiii de la Atelierul de creaţie – va interpreta un moment teatral după un scenariu propriu şi al cărui conţinut are drept scop sublinierea unor adevăruri scrise de mari români despre cultura şi spiritualitatea românească.

Liceul de Artă “Gheorghe Tattarescu” va încânta auditoriul cu momente muzicale din operele compozitorilor români de excepţie, iar Ansamblul Ţara Vrancei va bucura spectatorii cu şuvoiul de viaţă din cultura populară.

Este o invitaţie la bucurie, o invitaţie la autentic românesc, o invitaţie la cultura românească ce face sufletul să vibreze.

Astfel, doar cu titlu de exemplu, ascultând pe muzică versurile poetului național Mihai Eminescu, vom conștientiza poate mai mult, cât de afectată este limba română actuală, datorită unor împrumuturi de termeni și cuvinte străine, adesea în mod nepotrivit folosite, în condițiile în care au corespondent în limba română atât de bogată și melodioasă.

În altă ordine de idei, așa cum a sesizat Academia Română, în prezent, prin marginalizarea culturii populare și promovarea excesivă a unor culturi de import se aduce un atac grav culturii naționale în ansamblul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.