„Temei și dăinuire în cultura românească”, eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale

Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani a găzduit, luni, 15 ianuarie 2018, de Ziua Culturii Naționale, a treia ediție a evenimentului artistic Temei și dăinuire în cultura românească. Manifestarea a fost organizată de Asociația „Părinți pentru Ora de Religie” (APOR) Vrancea, în colaborare cu Primăria municipiului Focșani, Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu”, platforma civică „Împreună”, Asociația Culturală „Bogdania” Vrancea, Asociația „Collavini Art” și Grupul Vocal „Cantus”.

Programul a cuprins momente poetice, dramatice și muzicale. Adolescenții din cadrul Atelierului de creație și teatru al APOR Vrancea au realizat, în formă dramatică, o demonstrație a faptului că spiritualitatea creștină este și temeiul, dar și șansa de dăinuire a culturii naționale.

Cu această ocazie, a fost vernisată expoziția foto-documentară „Pe urmele domnului Eminescu”.

Platforma civică apolitică „Împreună”, unul dintre partenerii evenimentului, este cea mai mare și profundă formă de unitate a societății civile din România, compusă din 1000 de organizații și persoane fizice. Intelectuali din tot spațiul românesc s-au reunit pentru prima dată, într-un număr atât de copleșitor, pentru apărarea valorilor identitare ale civilizației românești, cum ar fi cele legate de familie, educație ori celelalte valori ale civilizației europene creștine.

Preluare de pe www.arhiepiscopiabzvn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.