Taxe și impozite majorate de PSD & ALDE și nevotate de PNL. Primarul PSD spune că majorările nu-i vor afecta pe oameni.

Un primar PSD a inițiat un proiect de hotărâre prin care consilierii social-democrați susținuți de cei ai ALDE au votat majorarea taxelor și impozitelor locale, în vreme ce consilierii PNL s-au opus acestor creșteri de biruri locale pe spatele vrâncenilor.

S-a întâmplat în comuna Milcovul, acolo unde gunoiul menajer a crescut de la 9 lei/familie la 14 lei/familie/lună, serviciul de pază de la 20 lei la 40 lei, impozitul pe terenul extravilan a fost majorat cu  20%, iar impozitul pe teren intravilan a crescut cu 50%.

Situația i-a nemulțumit pe consilierii PNL care au acuzat că primarul Mihai Neață și consilierii PSD pun noi biruri pe locuitori, după creșterile de prețuri, de rate la bănci etc.

Am părăsit sala de ședințe la votarea proiectului de stabilire a noilor valori ale taxelor și impozitelor locale. Consilierii PNL nu puteau vota majorarea taxelor și impozitelor. PSD nu știe să facă altceva decât să mărească prețurile”, a spus președintele PNL Milcovul, Maricel Lazăr (foto).

În mod ciudat, primarul Mihai Neață a declarat că majorările sunt… destul de mici și nu-i vor afecta pe cetățeni. ”Cum poate să nu fie un afectat un cetățean de o majorare de taxe și impozite? E o aberație a primarului această susținere”, a adăugat Lazăr care a mai tras un semnal de alarmă cu privire la proiectele de hotărâre care nu sunt formulate corespunzător când sunt puse pe ordinea de zi. Lazăr se referă la ședința extraordinară de la începutul acestui an când consilierilor de la Milcovul li s-a pus pe ordinea de zi proiectul de hotărâre ”privind aprobarea acoperirii deficitului secțiunii de dezvoltare a bugetului local pe anul 2017 al comunei Milcovul”, insuficient clarificat. (Cr. Irimia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE