”STOP estimărilor nerealiste! Înapoi în realitate, domnilor de la PSD!”

Președintele PNL Vrancea, senatorul Cătălin Toma, a avut o reacție în Senat și i-a adresat o întrebare ministrului Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, după ce Comisia Națională de Prognoză a anunțat o serie de estimări considerate nerealiste de către parlamentarul liberal. Comcret, Comisia Națională de Prognoză din subordinea Ministerului Finanțelor Publice, a prognozat că vor fi create un milion de locuri de muncă până în 2021.

Iată întrebarea adresată ministrului FP de către senatorul liberal:

”Domnule Ministru,

Comisia Națională de Prognoză, care funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei
publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Finanțelor Publice, a estimat recent că în România vor fi create 1 milion de locuri de muncă până în anul 2021.

Practic, CNP a devenit un fel de porta-voce a guvernării PSD & ALDE, aceeași guvernanți PSD promițând în 2012 tot 1 milion de locuri de muncă, prin vocea premierului de atunci, Victor Ponta.

Evident, PSD nu a susținut crearea unui 1 milion de locuri de muncă în plus din 2012 până în 2017, acest lucru fiind scos în evidență de datele prezentate de Institutul Național de Statistică. Mai mult, populația activă ocupată, alcătuită din salariați, liber-profesioniști, patroni, agricultori etc. a scăzut cu 1 milion, de la 9,3 milioane de persoane în 2012, la 8,3 milioane de persoane în 2017.
Se poate deduce că 1 milion de oameni în minus înseamnă că aproximativ 150.000 de români au emigrat în ultimii 5 ani, diferența fiind reprezentată de sporul natural negativ.

Românii au emigrat în ultimii ani și vor emigra în continuare pentru că nu mai au încredere în minciunile Guvernului PSD care nu ia măsuri fiscale, economice și sociale pentru creșterea locurilor de muncă, descurajând mediul de afaceri, schimbând des legislația fiscală și reducând investițiile. Toate acestea nu au cum să ducă la creșterea locurilor de muncă și, implicit, la stoparea exodului românilor.

În aceste condiții, vă întreb domnule ministru, care au fost, totuși, argumentele Comisiei Naționale de Prognoză când a estimat că vor fi create 1 milion de locuri de muncă până în 2021 și care este strategia Ministerului condus de dvs. pentru ca mediul de afaceri să fie ajutat să se dezvolte?”

SENATOR PNL
Cătălin Dumitru TOMA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE