Știri locale Focșani: Liceenii focșăneni, sprijiniți în viitoarea carieră de angajații unui gigant IT

Piata Unirii si Ateneul PastiaBiblioteca Judeteană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, împreună cu Biblionet, cu sprijinul unui gigant IT, prezent in România, demarează astăzi un program de orientare profesională pentru elevii de liceu din Focșani.

Lansarea proiectului „Opening Opportunities” a avut loc la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focșani, eveniment la care au fost așteptați toți elevii de liceu interesați să-și dezvolte un plan de carieră și care doresc sprijinul unui mentor. Opening Opportunities este un program de orientare educațională și de carieră în care voluntari din cadrul unei multinationale IT sprijină elevii de liceu să exploreze opțiuni profesionale și să își dezvolte propriul plan de carieră, în perioada noiembrie 2013 – iunie 2014. În 2013-2014, Opening Opportunities se desfășoară în 10 orașe intre care si Focșani.

DSP-ul face bilanțul infectiilor intraspitalicesti

Inspectorii din cadrul Directiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au demarat un control în spitale privind activitatea desfăsurată pe linia supravegherii si controlului infectiilor intraspitalicesti. Statisticile arată că anul trecut aproape 400 de persoane care au intrat în spitalele din judet pentru a se trata de o anumită afectiune, au contractat o boală în plus pe timpul internarii.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri intraspitalicesti au fost semnalate la Spitalul Judetean din Focșani. Sectiile cu cel mai mare risc de aparitie a acestor infectii au fost anul trecut cele de nou-născuti cu 43 cazuri, chirurgie cu 42 cazuri, terapie intensivă cu 28 cazuri, obstetrică ginecologie cu 27 cazuri si de pediatrie cu 26 cazuri. Controlul DSP se va desfasura pana pe 9 decembrie.

Orchestra de camera “Unirea” are concert la București

Orchestra de camera “Unirea” va avea un concert la Sala Dalles din Bucuresti, vineri 22 noiembrie incepand cu ora 18:00. Programul concertului cuprinde lucrari de Wolfgang Amadeus Mozart, Jacques Offenbach si Bela Bartok. Conducerea muzicala apartine lui Vincent Gruger. Prezentarea concertului va fi facuta de catre Valentin Gheorghita, directorul Ateneului Popular.

Radio Dada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.