Știri locale Focșani: Elevii de la Colegiul Cuza învață despre cutremure

O parte dintre elevii de clasa a XI-a a Colegiului National „Al. I. Cuza” din Focsani, coordonati de profesoara lor de fizică, Emilia Poll, au început să învete la scoală despre cutremure. Pentru acest lucru, în unitatea de invatamant a fost instalat un seismometru, legat la un computer performant, prin intermediul căruia se înregistrează toate miscările seismice ale pământului. Astfel de seismografe au fost montate si în alte opt licee, distributia fiind făcută astfel încât să acopere întreg teritoriul tării.

Elevii de clasa a XI-a și a XII-a din cinci licee din Focșani au descoperit secretele unei cariere într-o lume digitală

Ieri, a debutat la Focsani ediția de toamnă a caravanei „Trends of Tomorrow” – proiect care are ca scop orientarea profesională și susținerea dezvoltării personale a elevilor de liceu. În cadrul caravanei, tinerii au participat la „ora SMART” unde au aflat tendințele actuale de pe piața muncii, descoperind importanța consolidării aptitudinilor digitale, esențiale pentru o carieră de succes. Caravana a fost prezenta ieri si astazi, în cinci licee din orașul Focșani: Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Economic „Mihail Kogalniceanu”, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, și Grupul Școlar de Transporturi.

Elevii au putut descoperi, cu ajutorul specialiștilor, implicațiile pe care tehnologia le va avea asupra carierelor și domeniilor lor de interes. Astfel, tinerii vor putea raspunde cu succes noilor provocări pe care le vor întâmpina la debutul în carieră. „Încă de la ediția din primavară am conturat o perspectivă asupra importanței aptitudinilor digitale. Prin intermediul acestei caravane ne dorim să le arătăm tinerilor maniera în care tehnologia le va influența traseul profesional.

Astfel, reprezentanții generației digitale vor putea afla modul în care toate informațiile, aflate la un click distanță, pot avea un impact hotărâtor asupra carierei lor., a declarat Mihaela Stănoiu, Marketing Manager in cadrul unei importante companii, lider mondial în tehnologie. Caravana „Trends of Tomorrow” își propune să le ofere tinerilor o perspectivă inovatoare asupra importanței aptitudinilor digitale în construirea traseului profesional. Elevii de liceu din Focșani au aflat sfaturi utile pentru orientarea profesională, de la modalitatea de consolidare a aptitudinilor necesare angajării până la completarea corectă a unui CV. Astfel, tinerii vor putea să devină mai competitivi pe piața muncii, încă de la debutul în carieră.

Radio Dada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.