Știri locale Focșani: Elevii bursieri primesc banii pentru septembrie-octombrie

bani-i521Elevii bursieri isi vor primi banii. Saptamana trecuta, Inspectoratul Şcolar General Vrancea a virat 65 de mii de lei în conturile unitătilor de învătământ liceal, pentru plata burselor scolare aferente perioadei septembrie-octombrie 2013. De aceste burse beneficiază 2366 de elevi. 2115 elevi primesc bursa “Bani de liceu” in cuantum de 180 de lei pe lună, 242 elevi beneficiaza bursă profesională in valoare de 200 de lei pe lună, 8 elevi din Republica Moldova primesc bursă de studiu 65 de euro lunar. Doar un singur elev din Vrancea primeste bursă specială pentru ca este olimpic national, valoarea fiind de 300 de lei pe lună.

Două senilate intra în dotarea ISU Vrancea

Consiliul Judetean Vrancea a finalizat procedura de achizitionare a două autovehicule pentru orice tip de teren, 8×8 senilat, pentru toate situatiile de urgentă. Aceste vehicule sunt destinate Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă, care intentionează să le folosească în cazurile grave care ar putea sa apara în această iarnă, dacă zăpada va împiedica accesul la persoane care au nevoie de ajutor. Cele două senilate au costat 400 de mii de lei, fără TVA. În iernile trecute pompierii au apelat la colegii din Iasi pentru rezolvarea situatiilor de urgentă în zonele izolate.

Maine, elevii Școlii “Ştefan cel Mare” stau acasa

Cursurile vor fi suspendate maine la Şcoala “Ştefan cel Mare” în ziua înmormantării profesoarei Maria Sterea, pentru ca fostii colegi si elevi sa poata participa la inhumare. Trupul neînsufletit al profesoarei de biologie Maria Sterea, care a decedat în urmă cu trei zile la un spital din Bucuresti, a fost adus ieri la Focsani, fiind depus la capela Bisericii “Sfintii Voievozi”. La Inspectoratul Şcolar Judetean, unde profesoara a activat ca inspector de specialitate si purtător de cuvant, s-a tinut un moment de reculegere, iar la Şcoala “Ştefan cel Mare”, cadrele didactice au amenajat un loc care să le amintească de fosta lor colegă.

Vrancea s-a cutremurat de doua ori astazi

CutremurHarta1Inca un cutremur a avut loc, astazi, in zona Vrancea. Acesta este al doilea seism din cursul acestei zile. Pamantul s-a cutremurat prima data, dimineata, la 9:46. Seismografele au inregistrat o magnitudine de 3,1 grade pe scara Richter. La numai cateva ore distanta, la ora 14:35, inca un cutremur a avut loc in aceeasi zona. Al doilea seism a masurat 3,3 grade.

Radio Dada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.