Stelian Tănase, mâine la Cercul Militar din Focșani: ”Conversații cu Regele Mihai”

Sâmbătă, 20 aprilie 2019, la ora 12:00, la Cercul Militar Focșani – Sala Mare, va avea loc un nou eveniment din cadrul turneului de promovare pentru titlul Conversații cu Regele Mihai de Stelian Tănase, apărut în colecția Corint Istorie Autori Români a Grupului Editorial Corint. Ediția a fost îngrijită de Elena Vijulie- Tănase.

Evenimentul va avea loc în prezența scriitorului Stelian Tănase și se va încheia cu o sesiune de autografe. La eveniment vor participa Elena Vijulie-Tănase (jurnalist), Sebastian Oancea (jurnalist) și Ștefan Gheorghe (Conf. univ. dr., Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, Universitatea Danubius). Proiectul este sprijinit de Banca Transilvania.

Prin acest turneu național de promovare, care a cuprins și municipiul Focșani, se dorește aducerea în discuție a unor aspecte mai puțin știute despre viaţa Regelui Mihai: copilăria, adolescența, anii în care a domnit, abdicarea, viața în exil, întoarcerea acasă şi, implicit, viaţa României din vremea sa.

Cartea a apărut pentru a marca un an de la dispariția ultimului rege al României, iar titlul Conversații cu Regele Mihai este rezultatul transcrierii fidele a înregistrărilor audio/video realizate de scriitorul Stelian Tănase cu Regele Mihai de-a lungul mai multor zile, în aprilie 2005. Dialogul este completat cu fotografii inedite și documente din Arhiva Casei Regale și de la Arhivele Naționale ale României.

Tragedia Regelui Mihai desenează, pe fundalul unei întregi epoci, un om de o extraordinară forţă morală. Dincolo de istorie şi în pofida ei, Regele Mihai rămâne un model. Prin curaj, tragere de inimă și credinţă. Un om care a cunoscut gloria şi sărăcia, viaţa într-o familie mare şi singurătatea absolută. Modest, răbdător, de o majestate naturală. Serios, dar cu un ascuţit simţ al umorului.

Binecunoscutul Stelian Tănase este scriitor, eseist, istoric, politolog, publicist, scenarist, regizor, realizator de televiziune și analist politic român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.