Statul repară drumul stricat de transportatorii de lemne dintre Dumbrăveni şi Vintileasca

Drumul spre Vintileasca, reparat prin „grija” deputatului liberal Nini Săpunaru, în campania electorală din noiembrie, nu a rezistat prea mult datorită maşinilor de mare tonaj care transportă lemne. Potrivit deputatului, drumul va fi distrus în totalitate dacă nu se iau măsuri împotriva celor care exploatează şi transportă lemn. Deputatul a precizat într-o conferinţă de presă că peste 100.000 de metri cubi de lemn au fost marcaţi pentru tăiere, iar în aceste condiţii drumul, dar mai ales podurile nu pot rezista mai mult de un an de zile. „Există  intenţia unora de a tăia într-un an cât în zece ani”, a precizat Săpunaru. Deputatul liberal a făcut apel la autorităţi  să facă tot ce este legal pentru a opri transportul maşinilor cu o greutate mai mare de 30 de tone.

Şi prefectul Cătălin Popescu se implică şi vorbeşte de amenzi usturătoare pentru cei care încalcă regulile stabilite pe acel drum. “Vă anunţ că nimeni nu va face rabat de la lege. Nu suntem de acord cu “ascunsa” de acolo, cu transportatorii care stau la capăt de linie cu telefoanele şi anunţă dacă drumul este liber şi după aceea trec camioanalele unul după altul ca la război”, a precizat prefectul de Vrancea.

În demeresurile lor de până acum, autorităţile nu au reuşit să oprească transportatorii, iar deteriorarea drumului îi afectează pe toţi locuitorii din zonă, atât pe oamenii simpli care nu vând lemn, dar şi pe cei care exploateză lemnul. Deputatul Săpunaru spune că drumul este în garanţie şi va fi reparat de constructor, “Având în vedere că s-a pus covor asfaltic, garanţia lucrării este de un an. Când se încălzeşte vremea, constructorul se apucă de lucru”, a declarat Nini Săpunaru. El este contrazis de prefect care susţine că drumul va fi reparat din banii statului român pentru că drumul nu a fost stricat din cauze care ţin de natura construcţiei.

“Din păcate, această garanţie nu este valabilă pentru ceea ce strică transportatorii. Garanţia este valabilă până în noiembrie 2013, cu condiţia ca reparaţiile să se datoreze unor factori care ţin de construcţie, nu din cauza alunecărilor de teren sau a maşinilor de mare tonaj. Jumătate din  banii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale Moldova sunt pentru plata lucrărilor la acest drum”, a spus prefectul Cătălin Kanty Popescu. (Ana-Maria BOICU)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE