Spiritul sărbătorilor la sediul I.S.U Vrancea

Un grup de colindători de la clasa a II-a Step by Step de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focşani a adus spiritul sărbătorilor la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea.

Plini de voie bună, cei 30 de elevi însoţiţi de cadrele didactice pentru învăţământ preşcolar, au venit la sediul pompierilor focşăneni cu un program artistic specific sărbătorilor de iarnă. Colindele frumos interpretate au reprezentat un festin sufletesc pentru cei care au avut plăcerea de a-i asculta.

Pentru a le mulţumi pentru cadoul primit, pompierii le-au oferit ceva dulce şi le-au prezentat cele mai utilizate autospeciale din dotare. Astfel că, elevii au fost încântaţi de ambulanţa S.M.U.R.D., de autospeciala de descarcerare, dar şi de cea de lucru cu apă şi spumă. Pentru a petrece sărbători liniştite, lipsite de evenimente nedorite, le-au fost oferite şi pliante cu sfaturi de comportare în cazul producerii unor incendii.

Intervenții S.M.U.R.D

În intervalul 13-15 decembrie a.c., personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost solicitat, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, să intervină pentru soluţionarea a 27 situaţii medicale de urgenţă.

Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele S.M.U.R.D. se regăsesc probleme abdominale, respiratorii şi diferite traumatisme. Paramedicii din cadrul I.S.U. Vrancea au intervenit atât în municipiile Adjud şi Focşani, în oraşul Panciu, cât şi în comunele Bogheşti, Câmpineanca, Corbiţa, Fitioneşti, Homocea, Obrejiţa, Păuneşti, Ploscuţeni, Poiana Cristei, Răstoaca, Vidra, Vânători şi Vulturu, acţionând pentru acordarea primului ajutor calificat şi transportul pacienţilor la spital, unde au fost preluaţi de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgenţe ale spitalelor din Adjud, Focşani, Panciu şi Vidra.

Incendiu la o clădire dezafectată din Focşani

Un echipaj de pompierii militari a acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu ce se manifesta la o clădire dezafectată situată pe strada Cuza Vodă din municipiul Focşani, în cursul după-amiezii de sâmbătă, 14 decembrie a.c. Evenimentul a fost anunţat prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J., în jurul orei 13.20, iar la faţa locului s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani.

La sosirea forţelor de intervenţie, s-a constatat că ardea mocnit astereala acoperişului construit din lemn şi învelit cu tablă pe o suprafaţă de cca. 20 mp, obiecte de mobilier şi deşeuri textile amplasate în una din camere. Datorită intervenţiei operative, incendiul a fost lichidat în limitele găsite, împiedicându-se propagarea la întregul imobil.

O persoană supraponderală transportată la ambulanţă

Sâmbătă, 14 decembrie a.c., un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani a acţionat la solicitarea echipajului Serviciului de Ambulanţă Judeţean pentru a asigura transportul unei femei, în vârstă de 65 ani, supraponderală, din apartamentul unde locuia, aflat la etajul al II-lea dintr-un bloc de pe str. Pictor Grigorescu din municipiul Focşani, la ambulanţa care urma să o transporte la spital.

Informații primite de la ISU Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.