Sorin Ovidiu Vintu si Dan Voiculescu sunt feriti de gripa porcina! De ce? Pentru ca unul e in Delta, “securizat”, iar altul sta mai mult pe blogul personal!

Cristi IRIMIA

Cristi IRIMIA

Ce este mai important in tara asta, la ora actuala? Faptul ca peste 2.000 de oameni au gripa porcina si ca au aparut primele decese sau cine va fi noul presedinte al Romaniei? Amandoua poate…, insa daca analizam mai cu atentie si luam in calcul “democratia” de dupa 1989, precum si dezamagirile produse de politicieni, nu prea am avea motive sa credem ca “lupii” isi vor schimba naravul!

De aceea, afirm cu toata responsabilitatea ca e mai important un subiect legat de faptul ca la ora actuala mor oameni de gripa porcina, chiar si de alte tipuri de gripa, decat cine va fi noul presedinte al Romaniei. Indiferent de numele lui, vor urma negocieri si renegocieri, numiri si demiteri, aliante care vor scartzai la un moment dat, astfel ca politica nu are cum sa ne ofere surprize placute, cata vreme avem parte pe scena romaneasca de aceleasi figuri de dupa 1990, in prim-plan sau in plan secund.

In aceste conditii, stirea nr. 1 si evenimentul nr. 1 in Romania este GRIPA PORCINA!

Realitatea TV si Antena 3 se bat cu pumnul in piept pentru audientele obtinute pe seama politicienilor, dupa alegeri, dar nu le pasa cu adevarat de oameni, cata vreme mogulii Sorin Ovidiu Vantu si Dan Voiculescu sunt cei care dicteaza “linia” ce trebuie urmata. Si care este interesul lor? E legat cumva de gripa? Nu, pentru ca virusul AH1N1 ajunge mai greu in Delta Dunarii, in barlogul lui Vintu, sau in vila unde Voiculescu se “ascunde” foarte des in “spatele” blogului personal, pentru a avea conflicte interminabile cu diversi politicieni, etc. Interesul lor este sa-si “asigure” un presedinte prin care sa conduca Romania, desi, in inconstienta lor, nu realizeaza ca, de fapt, o conduc deja! Trebuie sa ai “SIDA de putere” ca sa nu te mai saturi de atata avutie, atatea privilegii, etc.

Vintu e un “harciog” la butoane

Sa repeti la infinit declaratiile politicienilor de dupa alegeri si cele de dupa negocierile dintre partide, in conditiile in care evenimentul nr. 1 este altul in Romania denota clar interesul mogulilor cand vine vorba de afacerile lor din media. Nu si-au facut televiziuni sa informeze poporul sau sa-l avertizeze cand situatia e grava din punct de vedere medical, ci pentru a manipula poporul si a duce campanii impotriva politicienilor incomozi. A fost nevoie de alegeri prezidentiale la “paritate” 😉 cu gripa porcina, ca Vintu si Voiculescu sa-si dea arama pe fatza. In… realitate(a), Vintu nu este decat un “harciog” la butoane, iar Voiculescu vrea sa-i calce pe urme, pentru ca audienta “vecinului” e mai mare!

Va "transmite" ceva chipul lui Vintu?

Va "transmite" ceva chipul lui Vintu?

Uite cine vorbea… vorbeste si acum! Dar cum?

Cu alte ocazii, Realitatea TV si Antena 1 acuzau autoritatile, pe buna dreptate, ca de multe ori luau masuri abia dupa ce se produceau tragedii! Ce-au facut, insa, cele doua posturi de televiziune, ca lideri de piata in postura de televiziuni de informatii? Va spunem noi! N-au facut decat prea putin, poate chiar deloc, analize si anchete complexe asupra situatiei gripei porcine, n-au stat cu camerele pe medici, pe bolnavi, etc., ci au preferat mai mult subiectele politice!

Stiti cand au aflat cele doua posturi despre primul deces in Romania cauzat de AH1N1? La peste 48 de ore dupa producerea lui! Asta da “performanta” jurnalistica! S-au miscat rapid! Au facut ele vreo campanie ampla de prevenire si de solutii de combatere a efectelor gripei, etc.? Nici vorba!

Stiti cand au aflat televiziunile respective despre cine va merge in turul doi si cam care sunt procentele? Inaintea de producerea “evenimentelor” (publicarea sondajelor la inchiderea urnelor)! Asta da “performanta” jurnalistica! Ei… cand au vrut a aflat inainte! Dupa cum se vede, o tin din “performanta” in… performanta! 😀

Chestiunea cu audienta care aduce bani din publicitate nu tine la cele doua trusturi! Si fara televiziune, Vintu a avut bani (via FNI) sa jongleze cum vrea in tara asta! El e bolnav de putere acum, nu-l intereseaza chestiunea financiara! Nici Voiculescu nu sta in banii din publicitate pe care-i produce Antena 3, asa ca avem doua televiziuni de informatii care s-au pus in slujba politicienilor, nu a oamenilor simpli, din motive legate de PUTERE!

Isi vor schimba denumirea: Realitatea politica TV si Antena politica 3 😉

A murit vreun om ca au ajuns Basescu si Geoana in turul doi? Niciunul! A murit cineva din cauza gripei porcine? Desigur! Si atunci, daca tot se lauda Vintu si Voiculescu, indirect, prin politicile si strategiile promovate pe posturi, ca sunt in slujba romanilor, ca vor “verde” in tara, ca vor respect… 😉 pentru romani evident 😀 de ce nu trateaza subiectul cel mai important intr-o proportie mai mare decat subiectele politice? Pentru ca bolnavii nu pot face circ la TV, cum fac Basescu si Geoana, dar si cei din jurul lor!

Cand au dat stirea cu mortul de la Radauti, rapus de gripa porcina, Realitatea TV si Antena 3 nu au facut decat sa se repeada, precum “shacalii”, la o informatie, desi trebuiau sa fie “shacali” cu mai mult timp inainte, in virtutea faptului ca existau peste 2000 de cazuri de AH1N1 in Romania pana atunci. Indirect, evident, Vintu si Voiculescu au procedat precum institutiile care actioneaza si iau masuri, de multe ori, doar dupa ce moare cineva. A trebuit sa moara cineva, altfel nu terminau maratonul stirilor politice!

In ziua cand au dat stirea cu decesul barbatului din Radauti, Realitatea Tv si Antena 3 nu erau decat doua “institutii bugetare” aflate in concedii (fara) cu 😉 plata, nevoite sa-si “aduca” urgent angajatii la serviciu pentru a da o informatie cu adevarat importanta. Din pacate, si pe asta au dat-o prea tarziu… pentru ca oamenii multi si buni ai televiziunilor erau preocupati sa tina microfoanele politicienilor… si sa raspunda la telefoane venite din Delta…

3 Responses to Sorin Ovidiu Vintu si Dan Voiculescu sunt feriti de gripa porcina! De ce? Pentru ca unul e in Delta, “securizat”, iar altul sta mai mult pe blogul personal!

 1. ani 25/11/2009 at 08:51

  Ce legatura are Vantu si Voiculescu cu gripa porcina,ei sunt amandoi ministri ai sanatatii si nu am stiut,parca Videanu este ministru,nu faceti articole pasionale si in dodii,deoarece cititorii dumneavoastra sunt impartiali majoritatea si nu va mai citim,m-ati dezamagit.

  Răspunde
  • Cristi IRIMIA 25/11/2009 at 10:49

   Pai tocmai ca nu au nici o legatura! Doamna Ani, cei doi conduc televiziunile nr. 1, respectiv 2, in materie de stiri si nu mediatizeaza indeajuns subiectul gripei porcine, unul mult mai grav pentru Romania decat cine va conduce aceasta tara! Ministrul Videanu este vinovat, de acord, dar pe alt “segment”, nu pe cel la care m-am referit eu (mediatizarea situatiei la TV)…. ca doar nu Videanu e patron la Realitatea sau Antena 3!

   Răspunde
 2. omulvaly 25/11/2009 at 12:54

  Corect , D/le Irimia, dar pe ei ii intereseaza ciolanul , nu romanul de rand!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.