Simpozionul Național ,,Ziua Pământului”, la a XII-a ediție!

Manifestarea devenită una de tradiție în calendarul evenimentelor geografice din țară, în aceeași măsură fiind una dintre cele mai longevive din județ, se va desfășura sâmbătă, începând cu ora 9.00, la Pufești. La toate edițiile au fost invitați oameni de știință, exploratori, sportivi de performanță (alpiniști, maratoniști, înotători), oameni ce au călătorit prin locuri mai puțin cunoscute ale Terrei.

Din păcate unii dintre participanți, sau dintre cei ce au sprijinit acest simpozion nu mai sunt printre noi: prof.univ.dr. Vasile Cucu – specialist în geografia populației, dr.ing. Teodor Negoiță – cercetător în domeniul polar și fondator a primei și singurei stații de cercetare polară de la Polul Sud, primarul orașului Mărășești – Constantin Vlase. Recunoștință!

Dacă în anii anteriori Simpozionul s-a desfășurat la Mărășești, apoi la Casa de Cultură ,,Tudor Vornicu” din Adjud sau la sala de festivități a Colegiului Național ,,Emil Botta”, anul acesta invitații vor conferenția la sala de evenimente Bistro din Pufești situată pe E85, deoarece organizatorul principal al evenimentului este prof.dr. Nicolae Damian – directorul școlii din localitate, iar instituția și autoritățile locale vor prin acest eveniment să aniverseze cei 100 de ani de la Unire.

De altfel, unul dintre invitați este Ion Lazarenco Tiron din Republica Moldova, recordman mondial, ce a străbătut din prima încercare șapte strâmtori ale lumii ce leagă oceanele Terrei. Împreună cu Avram Iancu, singurul din lume ce a înotat Dunărea de la izvoare la vărsare fără costum de protecție, vor face public în premieră națională un proiect comun pentru aniversarea Centenarului.

La Simpozion vor fi prezenți și universitari ce vor plasa manifestarea la una de înaltă ținută științifică: prof.univ.dr. Corneliu Iațu, prorectorul Universității ,,Al. I. Cuza” din Iași și președintele Societății de Geografie din România, dr. Costin Diaconescu – secretarul aceleiași asociații profesionale. De asemenea, participanții vor putea afla aspecte inedite despre oameni și locuri mai puțin cunoscute cum sunt Kazakhstan și Kyrgyzstan, de la Florin Tudosă, sau despre Cuba, de la biologul focșănean dr. George Bouroș.

,,Mulțumiri tuturor celor ce au contribuit la desfășurarea edițiilor anterioare și celor ce vor contribui la continuitatea acestei manifestări”, a declarat prof.dr. Nicolae Damian, președintele filialei Vrancea a Societății de Geografie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.