Simpozionul Concurs Simion Mehedinți va avea loc pe 10 iunie la Colegiul Național ”Unirea”

Sâmbătă, 10 iunie 2017, Colegiul Național “Unirea” va găzdui a doua ediție a Simpozionului Concurs Simion Mehedinți. Tema din acest an este intitulată Harta. Prima pagină în Geografie, ce reflectă preocupările marelui savant. Simion Mehedinți și-a susținut doctoratul, în 1899, la Leipzig cu lucrarea Despre inducția cartografică, sub coordonarea magistrului său, Friedrich Ratzel, întemeietorul antropogeografiei, descris de elevul său ca fiind “cel mai filozof dintre geografii timpului”.

Simpozionul Concurs este structurat pe trei secțiuni, teoretică, eseu și comunicări științifice. La secțiunea eseu, elevii participanți au realizat lucrări plecând de la tema centrală a Simpozionului, și anume cea dintâi pagină în geografie a fost un plan sau o hartă. Secțiunea concurs și-a propus dezvoltarea capacității de comunicare și de lucru în echipă, capacitatea de sinteză, analiză, a gândirii critice și logicii geografice. În acest și-au anunțat participarea echipaje de la Colegiul Național „Unirea”, Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu”, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”, Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu”.

Secțiunea de comunicări științifice va cuprinde prezentările elevului Cristian Cazacu, „Cartografia. De la pasiune la tehnică” , Colegiul Național „Unirea” Focșani și ale prof. dr. Răzvan Săcrieru, „Prima atestare cartografică a orașului Focșani”, Colegiul Național „Unirea” Focșani. Organizatorii invită pe toi cei interesați de subiect, la Colegiul Național „Unirea” începând cu ora 10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.