”Sfântul Sfințit Teodosie de la Mănăstirea Brazi”, concurs de artă creștină, creație digitală, cântec de toacă și muzică psaltică

Sâmbătă, 20 septembrie 2014, Mănăstirea Brazi a găzduit cea de-a VI-a ediţie a Concursului Interjudeţean „Sf. Sfinţit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi”, organizat de Primăria Oraşului Panciu, Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, prin Protoieria Panciu, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea.

Evenimentul este înscris în Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene-Anul 2014, recunoscut de Ministerul Educației Naţionale.

Concursul a fost structurat pe patru secţiuni: „Creaţie digitală“, „Artă creştină“ (cu subsecţiunile „Icoane pe sticlă şi pe lemn“ şi „Grafică şi desen“), „Cântec de toacă“ şi „Muzică Psaltică“.

La „Creaţie digitală“, jurizarea s-a realizat vineri, 19 septembrie 2014, în cadrul Liceului Teoretic „Ioan Slavici”. Jurizarea pentru celelalte secţiuni s-a realizat sâmbătă, 20 septembrie 2014, la Mănăstirea Brazi.
Juriul concursului a fost prezidat de preotul profesor Ion Dragu, inspector de specialitate – Religie Ortodoxă, din cadrul ISJ Vrancea.

Concurs Brazi 1 Concurs icoane pictate Concurs muzica psaltica Brazi Concurs toaca Brazi

Câştigătorii fiecărei secţiuni au primit, din partea Primăriei Oraşului Panciu, diplome şi premii în bani. Pentru premiul I s-a acordat suma de 200 de lei, pentru premiul II – 100 de lei, pentru premiul III – 70 de lei, iar pentru menţiune – 30 de lei.

Primarul Iulian Nica le-a mulţumit participanţilor pentru prezenţa la eveniment, exprimându-şi convingerea că numărul mare al concurenţilor demonstrează faptul că, în pofida tuturor tentaţiilor pe care le oferă societatea actuală, tânăra generaţie încă mai poartă în suflet şi duce mai departe dragostea faţă de adevăratele valori care ar trebui să ne guverneze viaţa – valorile morale şi cele creştine.

„Concursul „Sfântul Sfinţit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi” are marele merit de a-şi fi depăşit scopul iniţial – acela de a crea o mai strânsă legătură între şcoală, ca mediu instituţional educativ şi Biserică. An de an, el reuşeşte să-i apropie pe copii şi mai mult de Dumnezeu, iar acest lucru este dovedit de calitatea lucrărilor prezentate la secţiunile ”Creaţie digitală” şi ”Artă creştină”, de repertoriul ales pentru secţiunea ”Muzică psaltică”, precum şi de îndemânarea de la secţiunea Cântecul de toacă.

La toate acestea se adaugă şi importanţa manifestării pentru comunitatea locală. Concursul reprezintă încă o modalitate prin care Mănăstirea Brazi, cu al său paraclis subteran, unic în România este promovată peste tot în ţară, iar personalitatea Sfântului Teodosie al II-lea, ale cărui moaşte sunt adăpostite de acest aşezământ, este din ce în ce mai cunoscută. Nu în ultimul rând, acest festival de artă şi cultură religioasă are meritul de a ne introduce în atmosfera celui mai mare eveniment al comunităţii păncene – prăznuirea, pe data de 22 septembrie, a ocrotitorului duhovnicesc al mănăstirii şi, totodată, patronul spiritual al oraşului Panciu“, se arată în mesajul transmis participanţilor de către primarul oraşului Panciu, Iulian Nica.

Lista laureaţilor va fi publicată în zilele următoare pe site-ul concusului https://sites.google.com/site/festivalulsfteodosie/home.

Biroul de Presă al Primăriei Oraşului Panciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.