Senatorul Cătălin Toma critică ”reforma” PSD din domeniul sănătății

Președintele organizației liberale județene, Cătălin Toma (foto stânga), senator de Vrancea, critică maniera în care PSD a ales să se raporteze la problemele din sănătate. Astfel, senatorul Toma susține că la capitolul Sănătate, unul dintre cele mai deficitare, ”au fost făcute nu mai puțin de 22 de promisiuni importante. Prima din ele, cu scadență pe 1 februarie 2017, se referă la creșterea salariilor din Sănătate cu 15%. Cum numai mâine nu-i poimâine, putem să o trecem ca neîndeplinită. În schimb, pe ordinea de zi a lui Dragnea a apărut problema managerilor din domeniu. Astfel, luni a fost supusă la vot în plenul Senatului OUG a Guvernului Cioloș, care liberaliza accesul la funcțiile de conducere din spitale și extindea conflictul de interese pentru managerii de spitale”.

Cătălin Toma a scos în evidență faptul că, deși PNL și USR s-au opus, ordonanța a fost respinsă ieri în plenul Senatului.

Cum s-ar traduce acest lucru? Vă dau un exemplu. Managerul Spitalului din Moinești a preluat unitatea în 2001 cu o datorie de 817.678 Ron care a fost stinsă în doi ani, iar în momentul de față reprezintă un etalon pentru această zonă a Moldovei”, a explicat Toma.

Acesta reamintește faptul că la Focșani, PSD a numit un manager care a fost condamnat în trecut pentru furt din alimentele sinistraților. ”Mai mult, presa locală, dar și cea centrală, a scris despre achiziționarea unui tomograf care a zăcut prin magazii, în timp ce managerul încheia contracte cu o firmă de imagistică agreată de partid, contracte aflate încă în derulare. Prin urmare, reforma anunțată de PSD în Sănătate reprezintă de fapt o restaurație”, a încheiat senatorul PNL de Vrancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.