Senatorul Cătălin Toma contestă numirile politice din învățământ, făcute cu concursul guvernului PSD Dragnea – Grindeanu

Senatorul liberal Cătălin Toma, președinte al PNL Vrancea, a luat atitudine față de decizia ”guvernului PSD Dragnea – Grindeanu” de a da liber numirilor politice la nivelul conducerii unităților de învățământ. ”Sistemul de învățământ va fi afectat în mod clar pentru că 666 directori vor fi numiți politic după decizia guvernanților, PSD umilind astfel peste 5.000 de profesori care au susținut și promovat concursul pentru ocuparea funcției”, a precizat Toma.”Din păcate, de-a lungul anilor deciziile PSD în materie de învățământ au dus educația la un nivel rușinos. Spun asta pentru că sunt profesor de limba franceză și vorbesc, așadar, în cunoștință de cauză”, a mai adăugat Cătălin Toma.

Senatorul liberal de Vrancea a mai anunțat că grupul PNL din Senatul României va ataca la Curtea Constituțională legea pentru abilitarea guvernului de a emite ordonanţe în timpul vacanţei parlamentare. ”Am constatat că nu s-a ținut cont de avizul Consiliului Legislativ care a precizat că abilitarea se poate face doar pentru domenii care nu fac obiectul legilor organice. Ne dorim ca situația să fie rezolvată la Camera Deputaţilor, care este for decizional. Dacă nu, PNL va sesiza Curtea Constituţională pentru încălcarea articolului 115 din Constituţie”, a punctat Cătălin Toma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.