Sedinta a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Prefecturii Vrancea

Prefectul Ion Oprea a condus astăzi, 2 noiembrie 2010, şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În cadrul acesteia a fost prezentat, spre analiză şi aprobare, „Planul de activitate al CJSU pe anul 2011.

Planul de activitate al CJSU se referă la activităţile de management organizatoric, planificare acţiuni, actualizarea planurilor de protecţie şi intervenţie specifice riscurilor repartizate, rapoarte de informare privind măsurile luate pentru asigurarea gestionării situaţiilor de urgenţă generate de tipuri de risc şi gestionarea situaţiilor de urgenţă- limitarea efectelor distructive în cazul unor inundaţii, alunecări de teren, cutremure sau incendii

Potrivit planului, aprobat în unanimitate de către membrii Comitetului, activitatea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă vizează analizarea cu responsabilitate a tipurilor de risc din judeţ şi luarea deciziilor pentru eficientizarea acţiunilor de prevenire şi creşterea capacităţii de reacţie în situaţii de urgenţă a tuturor structurilor cu atribuţii din cadrul acestuia. În acest sens se vor realiza exerciţii de cooperare pentru gestionarea acţiunilor desfăşurate în vederea limitării efectelor situaţiilor de urgenţă.

Facem precizarea că în data de 03.11.2010, cu începere de la ora 11.00, va avea loc un exerciţiu de alarmare publică pentru limitarea şi înlăturarea unor situaţii de urgenţă generate de cutremur la care au fost invitaţi să participe şi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Comunicat primit de la Biroul de Presă al Instituţiei Prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.