Secrete de la balul cuzist, în avanpremieră!

Pe 23 noiembrie 2017, la Casa de Cultură Leopoldina Bălănuța din Focșani și, apoi, la Restaurantul Laguna, cuziștii vor trăi emoțiile altui Bal al Bobocilor. De data aceasta, tema, stabilită de organizatori, prefigurează lumea de mâine, iar titlul dezvăluie și, în același timp, ascunde multiple semnificații: The tomorrow Days of Cuza.

Elevii de la clasa a XII-a au inițiat preselecțiile pentru bal în urmă cu o lună și jumătate. Au fost alese 6 perechi de boboci dintr-un număr impresionant de elevi interesați să devină Miss CNAIC sau Mister CNAIC. Cei 12 norocoși au fost anunțați, încă de la început, că vor avea de înfruntat probe dificile: prezentarea ținutei de zi și a unui succint portret, proba de perspicacitate, cea de originalitate și, nu în ultimul rând, defilarea în ținută de seară. Bineînțeles că toate aceste momente au fost gândite în acord cu tema balului.

Zvonurile spun că fiecare pereche ar reprezenta o planetă (Marte, Neptun, Jupiter, Venus, Uranus și Saturn), iar poveștile sugerate, prin scenarii creative, sunt despre un nou început al speciei umane, într-un spațiu necunoscut , cu legi nebănuite. Doar bobocii cuziști și îndrumătorii lor știu adevărul despre ziua de mâine, pentru că sunt vizionari și vor să uimească publicul prin proiecția în imaginar.

În prezent, elevii de la clasa a IX-a lucrează din greu, sub îndrumarea profesorilor și organizatorilor, la trasarea fiecărui detaliu. Se iau decizii, se filmează, se repetă, iar, în fiecare weekend, Anexa C a liceului se transformă într-un alt fel de vulcan: aici se ard idei, se înalță, din emoție și efort, flăcări . . . Și noi am fost boboci și știm cât de important e să ai sprijinul unui coleg mai mare. E un sentiment de împlinire cel pe care-l încerc, fiindcă simt că las ceva în urmă . . . Probabil că bobocii vor păstra vie, peste timp, amintirea acestui bal special. Am privit cu admirație evoluția lor. Au devenit, peste noapte, niște adolescenți responsabili, capabili să lucreze în echipă, ne mărturisește Alina Ardeleanu, elevă la clasa a XII-a F și organizatoare.

Jurnaliștii CNAIC au aflat că se pregătesc momente spectaculoase, costume neobișnuite, iar probele de originalitate sunt însoțite de efecte speciale. Pregătirile decurg foarte bine, chiar mă bucur că am ajuns să ne împrietenim și să contribuim cu toți la clădirea acestui spectacol. Momentul artistic este realizat în totalitate de noi și sunt mândră să fac parte dintr-o echipă atât de unită, a declarat încrezătoare Vanesa Gârneață, una dintre concurente.

Colegii bobocilor se pregătesc deja nu numai să-i susțină, ci să învingă și în competiția galeriilor. Tensiunea crește. Mai sunt doar două săptămâni și câteva zile. Toate echipele sunt bine pregătite și concurența e destul de mare. Sunt foarte emoționată și aștept cu nerăbdare ziua balului. Fie că pierd sau câștig, eu sunt fericită că am avut parte de această experiență în viața mea de liceană, afirmă eleva Roberta Anghel din clasa a IX-a E, o altă aspirantă la titlul de Miss CNAIC.

Doamna profesor Silvia Oancea, consilier educativ în CNAIC și coordonatorul principal al Balului Bobocilor 2017, îi invită pe toți elevii Colegiului, în numele organizatorilor, la o sărbătoare de neuitat a spiritului cuzist, a prieteniei, a frumuseții și eleganței!
Acest Bal al Bobocilor deschide, la CNAIC, Săptămâna Școala Altfel: să știi mai multe, să fii mai bun, zile în care elevii vor sărbători pe Sfânta Ecaterina, patronul liceului, și se vor bucura de excursii, lecții deschise, vizionare de filme, vizite la instituții publice și fabrici din județ și alte tipuri de activități extracurriculare.

Autori: Gîrneață Vanesa și Alessia Georgia Negoiță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE