Scrisoare deschisă formulată de inginerul Viorel Ciubuc, adresată Securităţii şi justiţiei comuniste de după 1989

Viorel CiubucScrisoare deschisă către: PRESEDINTELE ROMANIEI; PRIMUL MINISTRU; PRESEDINTELE SENATULUI; PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR, POPORULUI ROMAN

In atentia: Presedintelui C E Domnul MANUEL BARROSO, C.E.D.O. si altor GUVERNE EUROPENE,

De aproximativ 25 ani, romanul de rand trebuie sa indure abuzurile nemaiintalnite ale unor magistrati (terminand cu ultimul magistrat automutilat de putere, cu autoprivilegii de EU DECID ) si stupiditatile acestei justitii romane in redactarea unor acte.

Avand legi (precum 47/92, 303/04 ,233 etc.) legi neconstitutionale de ocrotire a celor care fac abuzuri din Curtea Constitutionala ( CC=nu al PCR ), Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) etc., in sensul ca noi ne pedepsim singuri, noi cerem cati bani vrem, noi cheltuim pe ce vrem= justitia romana nu are nici o responsabilitate.

Si cum ar zice romanul “pestele de la cap putrezeste: Avem o curte constitutionala (CC) GOLITA DE EXISTENTA, cu 9 judecatori (mai de graba semanand cu 8+1 (Draghici) guvernatori stalinisti) ( USA are 50 Romanii si are tot 9), o “armata” de salariati, ai caror sefi (NUMAI) cred, ca se confunda in atributii: (mai ceva ca la summituri) unul da stiloul pentru semnatura, altul ia stiloul, altul pune sugativa, altul pune stampila si altul intoarce foaia sau ca in bancul cu militenii: ” de ce merg militenii in grup de trei? Unul stie sa scrie, unul stie sa citeasca, iar al treilea pazeste pe cei trei intelectuali”.

Si mai are CC multe trebuitoare dintre care si un serviciu de cercetare care va deveni in curand un Institut de Cercetare, care institut va tine in eprubete guvernatorii cu familiile si prietenii pe timpul numeroaselor exorbitante excursii, numite schimburi bi si multi laterale. Si va mai avea acest institut in cercetare, pseudonimul dat lui Ceausescu = Maiestate adica mai e state de vizitat d-le pres. al CC (nu al PCR).

IATA UNDE SE DUC BANII IMPRUMUTATI DE ROMANIA.

Aceasta garnizoana aparata de o lege organica (47/92) lege neconstitutionala in continutul ei, aceasta CC (sa nu se dezminta ca rusine a Europei) se contrazice de la o decizie 1354/10 IN MAI PUTIN DE O ZI (cu aceleasi cuvinte pompoase despre democratia inexsistenta in Romania) si da o decizie 1358/10 contrara Constitutiei, contrara legilor, contrara chiar legii organice a CC, pe care lege cei 6 (piat + o din guvernatori) nu au stiut sa o citeasca. Aceasta si cu ajutorul viitorului institut de cercetare care nu a putut dormi o noapte si ceva ore din zi, pana nu a adus la cunostinta guvernatorilor, despre anomaliile din motivarea CC si neconstitutionala si nelegala viitoare decizie 1358/2010.

Spuneam ca CC este golita de existenta, incat nici 10-20 salariati (sa le zicem specialisti in juridica, cu dactilografa cu tot) nu-si explica existenta, atata timp cat toate partile interesate in elaborarea unor reglementari, au comisii si comisioare de experti pentru elaborarea unor proiecte inainte de promulgarea reglementarilor, precum si discutiile contradictorii (de multe ori certuri) supuse apoi votului. Fostul CC, un birou in cadrul Min. Justitiei, va avea un rol de consultanta juridica de care va tine seama (daca vor) cei care voteza. Pentru ca succesul va fi tot de partea majoritatii.

Avem un CSM care “respecta” abuziv numai lg.303/04, ignorand total lg. 307. Presupun ca numarul total al salariatilor din Inspectia judiciara din cadrul CSM este mult mai mare de cat nr. magistratilor pedepsiti (de aceste inspectii) in timp
de 10 ani de la infiintare. Atunci: DE ce ar mai exista atati inspectori daca lucrurile merg aproape perfect? De ce nu sunt trecuti acestia la judecatorii (unde se plang ca nu au personal). IATA UNDE SE DUC ENORME SUME DE BANI imprumutati de Romania.

Avem o Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) cu o Procuratura Generala (PG) si cu un fost procuror general (pg) care se contrazic de la o declaratie la alta, DE LA O DECIZIE LA ALTA. In aceste cazuri, lucrurile sunt foarte “scuzabile” pentru ca abuzurile s-au petrecut: la declaratii la 1 (un) an distanta, iar la decizii, la distanta mult mai mare = 2 ani. Cine are curajul sa ne verifice pe noi justitia? zice ICCJ -ul.. Iata ce spune PG si implicit ICCJ impotriva neconstitutionalei si nelegalei viitoare decizii 1358/2010: “Ministerul Public pune concluzii de respingere ca inadmisibila a EXCEPTIEI de NECONSTITUTIONALITATE, intrucat dispozitiile de lege criticate au fost declarate neconstitutionale prin decizia 1354/10. Adica 18 ore (nici o zi) inaintea deciziei 1358. Foarte dur fostul PG Codruta Kovesi si conform cu art. 29 al (3) din lg. 47/92 -legea organica a CC. In mai putin de un an, acelasi PG Kovesi si acelasi ICCJ se contrazic, promoveaza si dau un RIL (recurs in INTERESUL legii), un RIL neRIL, RIL care seamana mai bine cu un (recurs IMPOTRVA legii).

Sa reamintim ca in anul2008 CU 2 ANI INAINTE intr-o sedinta a SECTIUNILOR UNITE se stabileste (la lg .10) ca: LEGEA AFLATA IN VIGOARE este APLICABILA PE TOT CURSUL PROCESULUI”. Dintre cei interesati: poate cineva sa verifice? Nu este exclus ca majoritatea daca nu toti: judecatorii CC (minus 3) judecatorii ICCJ precum si PG sa fi fost aceleasi nume. CSM aplica fara rezerve ilegalitatile CC si ICCJ.

Cei de mai sus ar fi trebuit si trebuie suspendati si indepartati din magistratura (cel putin) pentru ca au suspendat UN PROCES aflat pe rolul instantelor judecatoresti (nu 10000 de procese cum s-a intamplat). Au incalcat printre multele re-
glementari: Constitutia=principiul separatiei puterilor in stat,art. 147(4): Lg.47/92 art.1(1); art 11(1) pct.3; art 29(3); art.31(3);art.63(1) ; art.64(a): Lg.303 art.2 si 97; C p civ. art.304 al 7 si 9 (toate hotararile jud. trebuiesc casate ) Lg. 317, Cp penala, au INGENUCHIAT (din nou) EROII si MARTIRII ROMANIEI, cei care au avut curajul sa-si scrifice sau sa-si riste viata, pentru ca justitia sa aiba venituri colosale si care justitie (RUSINEA EUROPEI) sa nu respecte NICI ACUM, Constitutia, legile sa nu respecte cel mai elementar BUN SIMT.

Cele de mai sus sunt readuceri aminte cum justitia romana ISI BATE JOC de cei care aproba legile (SENAT, CAMERA DEPUTATILOR, GUVERN PRESEDINTE etc.) cum aceasta justitie ISI BATE JOC DE NATIUNEA ROMANA. Bine, zice CIUBUC VIOREL, “sa-si bata joc de cei de mai sus ca le place acest lucru sau AVETI O INTELEGERE IN ACEST SENS. Dar eu nu le permit asa ceva, chiar daca stiu ca faceti UN COMPLOT (cum s-a intamplat in comunism) impotriva
fizicului meu, in sensul ca: IA TERMINATI CU ASTA CA NE DERANJEAZA CAM MULT.=Iata ca mojiciile au si aparut: PG Bucuresti trimite ceva acuzatii ale subsemnatului (impotriva absurditatilor si ilegalitatilor curtii de apel Galati, in redactarea unor hotarari judecatoresti supuse casarii prin ilegalitate si continut) tovarasei procuror general Gl. Pg GL, in loc sa verifice veridicitatea PERTINENTELOR acuzatii ale lui CV (in 20 zile conf. art. 277 din cpp.) tine o adresa 40 zile si o alta adresa 100 zile .

Intre timp, pg. Gl. se trezeste pe mosia lu tatanesu si trimite politia Vrancea sa ma ameninte si sa ma duca in CATUSE la conacul mosiei sale=pg GL. Am avut noroc cu seful pol. Vn (ca nici acesta nu este un nimic, cum l-a socotit pg Gl.) si refuzata de mine si de sef, nu am mai fost pus in CATUSE a doua zi. Neizbutind, femeia pg Gl. trimite doua adrese (in 40 si resp. 100 zile) adrese tip INSELACIUNE, FALS INTELECTUALetc. Nu stiu daca a fost intelectual ceea ce a facut femeia pg., dar stiu ca ca a doua plangere era indreptata chiar impotriva ei. Femeia pg., daca cunostea legile, trebuia sa-si decline competenta (incompetenta) cu atat mai mult ca putea sa indrepte greseala celui care i-a trimis plangerea spre rezolvare. Nici unui judecator (mai mult vicepresedinte la CA Gl. cum este tova. Irinuca) sau procuror nu era pentru procuroare. Problema era aFORULUI imediat superior. Art. 210 (1)dinCpp=este obligat sa-si verifice COMPETENTA.

Cat priveste subsemnatul CIUBUC VIOREL: Voi, securitatea si justitia COMUNISTA, voi securitatea si justitia
Pro COMUNISTA din “democratia” de dupa 1989, VOI ATI FURAT VIATA MEA si A FAMILIEI C I U B U C. Va detest si VA ACUZ .

Prin abuzul murdar la CONSTITUTIE si LEGI justitia romana si-a format o DOCTRINA machivelica, fara scrupule, aducand inapoi totalitarismul comunist stalinist. In nici un STAT de DREPT nu se poate asa ceva, pentruca de mult ati
fi fost TRIMISI LA PRASIT. Voi v-ati luat gresit prerogativele din filmele americane. DAR,DACA II DUCI UNUI JUDECATOR AMERICAN UN CAZ ASEMANATOR intamplat acum 200 de ani in urma judele american nici nu mai judeca cazul. Nu cum s-a intamplat in justitia totalitarista romana: aprox.600 procese au fost rezolvate si celelalte 10.000 procese nu-si mai continua drumul, pentru ca o CC si o ICCJ suspenda procesele, prin DECIZII NECONSTITUTIONALE si NELEGALE.

Conform dreptului de CETATEAN al ROMANIEI, ca un MARTIR cu O FAMILIE DE MARTIRI, ca O PERSOANA VATAMATA MATERIAL si MORAL, C E R: SUSPENDAREA imediata din justitie a celor vinovati si daca se poate
SA FIE DEFERITI JUSTITIEI. La prasit cu voi daca n-ati stiut sa va paziti castigurile enorme luate NECONSTITUTIONAL din bugetul poporului saracit, remuneratii de cateva ori mai mari decat Presedintele Romaniei si privilegii
asemanatoare.

Cer CONSILIULUI EUROPEI stoparea unor imprumuturi, care imprumuturi sunt indrumate mai intai pentru satisfacerea colosalelor remuneratii din sistemul juridic si financiar, sisteme pe departe de a-si indeplini misiunile incredintate (corect si legal). Problemele expuse de mine, nu sunt particulare ci SUNT PROBLEME ALE NATIUNII ROMANE. Eu am curajul de a-mi risca viata. AM MAI FOST PROGRAMAT DE CATEVA ORI (de catre securitatea comunista) DE A FI TRECUT IN ALTE MELEAGURI.

“Tara arde si baba se pieptana”

Dupa plecarea din Ministerul Justitie a Curtii Constitutionale (CC), a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) si a Procuraturii Generale (PG), acest minister a ramas,pur si simplu, fara justitie. M. Justitiei se aseamana acum, precum
sindicatul din comunism, comparat cu bunica: EA VORBESTE, EA AUDE. Dar ca un minister “important”, cu toti factorii de raspundere, adica cu portofoliul (si portofelul) complet ia exemplul de la bancul cu olteanu (oltean fiind si eu)

“Ce face olteanul cand nu are ce face? Se dezbraca si isi pazeste hainele.”Si isi pune min. just. mintea (dezbracata) la contributie si gaseste ca un tortionar (care a mai ramas dupa 25 ani) trebuie sa plateasca o suma de bani lunara. Ce ne facem dupa un zbucium prin care se pune in miscare poporul, se da legea “tortionarului -tortionat”, aprobata de Senat, Camera Deputatilor, Guvern, Presedinte etc., vine CC-ul cu o motivare de genul: Este impotriva democratiei. Noi nu putem sa-i luam tortionarului ceva din pensia pe care si-a castigat-o prin munca “cinstita”.

Si, noi, CC nu putem sa facem discriminare intre tortionarul in viata si cei care s-au “dus”. “Este tortionar-mai zice CC- DAR ESTE TORTIONARUL NOSTRU. Si asa si este.Toti viitorii magistrati studenti la facultatea de Drept (inainte de 1990) semnau adeziuni prin care se obligau “sa apere cu sfintenie cuceririle CLASEI MUNCITOARE). Iar dupa terminarea facultatii, primeau livret militar cu gradul de ofiter de secu in rezerva. Deci toti judecatorii din CC (de la inceput pana
acum) au inceput facultatea inainte de 1990 si au fost oamenii securitatii cu adeziuni. De aceea au fost impotriva a 2 legi ale LUSTRATIEI=trebuia sa inceapa cu alungare lor din strcturile statului, de aceea au suspendat lg.221/o9,dovedind o ura impotriva fostului dusman de clasa.

=de ce min. justitiei nu a promovat un proiect de lege prin care toti cei care au semnat adeziuni cu organul de oprimare comunista, sa fie scosi din structurile guvernamentale, incepand cu sefii de birou? Adica un semnatar dintre acestia, nu devenea tortionar daca i se cerea? Ba mai mult: era bucuros si isi intrebuinta toata puterea tortionista gandindu-se si la o promovare la exceptional.

=de ce MJ nu propune ca guvernul sa dea o OUG prin care sa fie recuperati toti banii adaugati la colosalele venituri ale magistratilor, adausuri “obtinute” printr-o manifestatie ilegala din sept. 2010. Chiar fostul ministru al MJ a calificat ca ilegala manifestatia. Alocarea banilor este neconstitutionala si fara vreo reglementare. Mai mult, acestora ar trebui sa li se ia inapoi si salariul cat au stat ilegal acasa. Ar mai trebui pedepsiti cei care au initiat manifestatia, plus toti care au FRATERNIZAT cu CSM-ul care (presupun) ca au avut si ei partea lor din bugetul poporului sarac;

=de ce MJ nu promoveaza un proiect de lege pentru pedepsirea concreta si exemplara a magistratilor automutilati de putere precum si a sustinatorilor lor. Nu ar mai exista nici incalcari de legi si adevar si nici atatia inspectori impostori;

=de ce MJ nu initiaza un referendum de modificarea Constitutiei si printre altele cele doua “armate” (CC si CSM) sa treaca inapoi la MJ. In caz contrar “NOI NE PEDEPSIM SINGURI”: desfiintarea MINISTERULUI JUSTITIEI.

=de ce MJ nu propune ca guvernul sa dea imediat o OUG de verificarea tuturor pensiilor mari cu plata inapoi a diferentelor ilegale. Se spune ca majoritatea acestor pensii au fost calculate luandu-se in calcul venitul ultimului an, in care an fiecare si-au “bagat” multe castiguri ilegale.

Din aceste INSELATORII si ILEGALITATI s-ar putea economisi foarte multi bani din care (o parte) guvernul ar putea mari cu 40-50 lei /lunar pensiile mizerabile. Pana acum, dupa cum observ, de DEMOCRATIA de dupa 1989 au beneficiat numai alesii si privilegiatii si au mai “beneficiat” si cei care s-au dezradacinat de pamantul lor sa se duca in sclavia altora.

Faceti ceva si pentru acest popor pacalit de aproape 25de ani. Ceva palpabil sa se bucure si muritorul de rand. Guvernantii Romaniei fac ceva numai obligati de alte guverne? Propunerea MJ este o copilarie. Un fel de TARA ARDE SI MOSUL ISI PARLESTE CIOMAGUL. Nu ma astept la ceva INTELIGIBIL. De aceea eu imi urmez “destinul”

CIUBUC VIOREL
Lake Stevens WA 98358
USA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE