ȘCOLI CURATE, NU POLITIZATE (V). Cum a băgat elevilor, ”pe gât”, limba spaniolă fosta directoare de la Pedagogic, Lauriana Ailincuței. ”Nu ne trimitem copiii la cules de căpșuni, în Spania”, i-au transmis părinții.

Vrancea Media continuă campania de dezvăluiri cu privire la modul în care s-au derulat lucrurile la Liceul Pedagogic din Focșani, în perioada 2013 – 2015, când director a fost Lauriana Ailincuței, consilier local PSD.

Astăzi vom prezenta modul în care elevii de la Pedagogic au ajuns să studieze… Limba Spaniolă, deși nici ei și nici părinții lor nu au făcut vreo solicitare în acest sens. Mai mult, se pare că nu a existat o decizie a Consiliului de Administrație al Liceului Pedagogic, prin care să se aprobe introducerea Limbii Spaniole.

Deși părinții doreau să fie studiată Limba Engleză, în trunchiul comun a fost introdusă Spaniola, în urma unei decizii ”unilaterale” luate de directoarea Lauriana Ailincuței. În urma hotărârii, părinții au ajuns să strângă bani pentru a plăti un profesor de Engleză care să predea elevilor limba străină dorită.

Noi, părinții, nu trimitem copiii la cules de căpșuni în Spania. Noi nu-i punem să se uite la telenovele. Noi considerăm că Engleza le este și le va fi indispensabilă. Am făcut cererei peste cereri să se studieze Engleza, însă li s-a băgat Spaniola pe gât. Am ajuns să plătim bani din buzunar pentru ca ai noștri copii să poată învăța Engleza”, a precizat unul dintre părinții afectați de decizia Laurianei Ailincuței.

De ce a luat Ailincuței decizia respectivă? ”Poate pentru că o cunoștință de-ai ei, Mihaela Moisă, urma să se titularizeze și preda… Spaniola.”, ne-a precizat una din sursele noastre.

În 2015, după încetarea mandatului Laurianei Ailincuței, părinții și cadrele didactice au ”profitat”, asaltând noua conducere a Liceului Pedagogic cu cereri de înlocuire a limbii spaniole cu Engleza, lucru care s-a și întâmplat. În legătură cu aceste aspecte, ar putea să se pronunțe și justiția vrânceană, pentru că există suspiciuni legate de un posibil abuz în serviciu. Dacă așa stau lucrurile și care au fost toate ”elementele” episodului respectiv, doar justiția se poate pronunța. Trebuie doar să și vrea să facă acest lucru și nu să țină la sertar sesizările pe care le primește.

Lauriana Ailincuței nu a putut fi contactată pentru a comenta aspecte legate de modul în care a introdus Limba Spaniolă la Pedagogic. (Cristi IRIMIA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.