„Sărbătorile creștine prin ochii copiilor”

Prefectura şi-a propus să susţină talentele din judeţ şi împreună cu Direcția pentru Cultură și Patrimoniu Naţional, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și Direcția Județeană de Sport și Tineret Vrancea să organizeze un eveniment cultural cu câteva zile înainte de Crăciun.

Elevii vrânceni talentaţi şi creativi, în domeniul artei picturii religioase, vor fi susținuți și promovați.
Instituţia Prefectului – județul Vrancea, Direcția pentru Cultură și Patrimoniu Naţional, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și Direcția Județeană de Sport și Tineret Vrancea organizează evenimentul cultural educativ „Sărbătorile creștine prin ochii copiilor”.

Elevii pot participa la un concurs de artă plastică, pictură sau grafică, cu teme religioase, pe 12 secțiuni aferente fiecărei luni a anului. Lucrările premiate la fiecare secțiune vor fi folosite pentru realizarea unui calendar pentru anul 2012.
Pe 21 decembrie, ora 16.00, la Ateneul Popular „Mr. Gheorghe Pastia” va fi organizat un vernisaj cu toate lucrările premiate. După expoziţie, elevii vor susţine un concert de colinde.

« Vrem să-i sprijinim pe tinerii talentaţi din judeţ, atât pe cei care pictează, cât şi pe cei care au voci deosebite. Am decis să organizăm acest eveniment pentru a descoperi elevii înzestraţi şi creativi, în domeniul artei picturii religioase, din învăţământul primar, gimnazial şi liceal, dar şi pentru a le trezi spiritul concurenţei. Vrem să aducem un strop de bucurie tuturor vrâncenilor şi îi aşteptăm să regăsim atmosfera sărbătorilor de iarnă la concertul de colinde care va fi susţinut de cele mai valoroase formații corale de elevi din județ, Corul de cameră „Voces Juventutis” – Liceul de Artă „Gh. Tăttărescu”, Corul „Mica pastorală” – Liceul Pedagogic Focşani, Corul de cameră al Liceului Teoretic „Ioan Slavici” Panciu şi Corul „Sf. Nectarie” Ghimiceşti – Şcoala cu clasele V-VIII Fitioneşti. Intrarea la „Sărbătorile creștine prin ochii copiilor” este liberă, aşa că aşteptăm să ne bucurăm împreună« , a declarat Sorin Hornea, prefectul judeţului Vrancea.

Comunicat primit de la Biroul de Presă al Instituţiei Prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE