”Salonul literar” se mută la Casa de Cultură din Odobesti

Revista ”Salonul literar”, înfiinţată la sfîrşitul anilor ’90 de o pleiadă de scriitori vrînceni în frunte cu Ion Panait, Dumitru Pricop, Corneliu Fotea şi mai tînărul Culiţă Uşurelu a intrat de ieri într-o nouă etapă. Intr-o conferinţă de presă insolită ţinută la Casa de Cultură din Odobeşti, noua echipă redacţională în frunte cu fondatorul publicaţiei – prof. Uşurelu – a ţinut să precizeze schimbările care au avut loc în redacţie, cu forma şi conţinutul publicaţiei.

Culita Usurelu (stanga) si Gheorghe Mocanu (al doilea din dreapta), cei doi scriitori care vor conduce revista

Astfel, revista va deveni trimestrială, iar tematica fiecărui număr va fi discutată la “Serile Salonului literar”, care se vor desfăşura lunar la Casa de Cultură din Odobeşti. De fapt, una din noutăţi este şi mutarea sediului redacţiei la Casa de Cultură, publicaţia fiind în acelaşi timp un vector cultural ce ar putea primi sprijin de la autorităţi şi promova interesele culturale ale primului oraş branduit din Vrancea.

Un element de culoare a fost propunerea redacţiei de a lansa un concurs literar, premiat la fiecare lansare de număr, în sticle de/cu… vin. 🙂 Noua echipă redacţională este formată din: redactor şef – scriitorul Culiţă Uşurelu, redactor-sef adjunct – scriitorul Gh. Mocanu, – secretar de redacţie – Adrian Jugaru. Dintre colaboratori au fost prezentaţi scriitorii Petre Abeaboeru, Virgil Lovin, Virginia Hoszu şi Anda Bejan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.