Să nu ne uităm eroii… În vizită la Muzeul Armelor, la Mausoleul Mărăşeşti

La datorie...

La datorie…

Cu ocazia desfasurarii proiectului “Sa nu ne uitam eroii” finantat de C.E. prin A.N.P.C.D.E.F.P., implementat de Asociatia Voluntariat Pentru Viata, ieri, 20 octombrie 2013, am vizitat Mausoleul de la Marasesti , monument dedicat eroilor din Primul Razboi Mondial.

Mausoleul a fost construit in locul in care au avut loc Bataliile de la Marasesti din vara anului 1917. In cadrul acestor batalii si-au pierdut viata 480 de ofiteri si 21.000 de soldati romani. In acest moment Mausoleul “adaposteste” 5073 de soldati si ofiteri in 154 de cripte individuale si 9 cripte comune, situate pe 18 culoare. Acest monument istoric este printre cele mai importante din Europa.

Ghidul Mausoleului, Mircea Balica, ce lucreaza de 20 de ani in cadrul Mausoleului, ne-a povestit istoria asa cum, din pacate, nu ne este prezentata in anii de scoala, ne-a spus cu lux de amanunte cum si in ce conditii s-au dat bataliile, cine a iesit învingător, ne-a mai precizat si faptul ca pe cripte se afla numele unor oameni ai caror urmasi astazi inca mai locuiesc in Marasesti.

Fiind foarte curioasa de fel si totodata atenta pana si la cel mai mic detaliu, am gasit ceea ce cautam si anume inscriptiile cu spusele Generalului Eremia Grigorescu: “Pe aici nu se trece”….

Clic AICI pentru materialul integral şi pentru o galerie FOTO!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE