RUȘINOS! Cum ”ascunde” Consiliul Județean Vrancea proiectul de buget pe anul 2018!

Consiliul Județean Vrancea nu a pus pe prima pagină a site-ului său proiectul de buget pe anul 2018, adică modalitatea în care Oprișan & Co. vrea să cheltuiască banul public în acest an, deși atunci când baronul se simte ”încolțit” de presă drepturile la replică sunt plasate mereu pe prima pagină a site-ului www.cjvrancea.ro, la secțiunea NOUTĂȚI.

Ca să afli proiectul de buget trebuie să accesez secțiunea TRANSPARENȚĂ DECIZIONALĂ, în vreme ce la secțiunea NOUTĂȚI nu se regăsește proiectul de buget, un document extrem de important la care ar trebui să aibă acces cât mai ușor atât cetățenii cât și consilierii județeni, indiferent de partidul politic din care fac parte. Concluzii:

  • CJ Vrancea nu a anunțat public (măcar în ziarul de partid… ) că pune în DEZBATERE PUBLICĂ proiectul de buget
  • CJ Vrancea nu a trimis pe e-mail consilierilor județeni proiectul de buget pe 2018
  • CJ Vrancea nu a convocat o dezbatere publică cu cetățenii din județ pentru a dezbate efectiv proiectul de buget, așa cum face Primăria Focșani de vreo 10 ani.

Așa înțelege echipa lui Oprișan, cu secretarul județului în frunte (Raluca Danfoto) să procedeze în ceea ce privește dezbaterea bugetului public.

În schimb, consilierii județeni au primit pe e-mail programul manifestărilor dedicate zilei de 24 ianuarie sau invitații la acțiunile Centrului Cultural… Proiectul de buget e mai puțin important de nu a fost trimis pe e-mail consilierilor județeni? Poate ne răspunde secretarul județului, Raluca Dan, la această întrebare. (Cristi IRIMIA)

PS: Mâine, 2.02.2018, la orele 14.00, expiră termenul până la care ”persoanele interesate” pot trimite la adresa contact@cjvrancea.ro propuneri, sugestii sau opinii pe marginea bugetului.

PS2: A se vedea în captura de mai jos, la NOUTĂȚI, cum sunt mai importante pentru cei de la CJ replicile după articolele apărute în presă: ”Ca urmare a articolului….”

Aici este adresa la care poate fi accesat proiectul de buget pe 2018: http://www.cjvrancea.ro/files/file/Anunt%20public/anunt%20buget%20azi.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE