Rezultatele acțiunii ”Atenție la tren!” au fost prezentate de IPJ Vrancea

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii vrânceni în cursul zilei de 17 octombrie a.c., în cadrul acțiunii naționale „Atenție la tren!”, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4495 de lei, totodată fiind reţinut şi un permis de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce.

Amintim faptul că sancţiunea prevăzută de O.U.G. nr. 195/2002R – Codul Rutier pentru nerespectarea obligaţiilor la trecerile la nivel cu calea ferată este amenda de la 9 la 20 de puncte, adică de la 1.305 la 2.900 de lei, cu măsuri complementare, după cum urmează:
– dacă trecerea la nivel cu calea ferată este prevăzută cu indicator de oprire, măsura complementară este de 6 puncte penalizare (reamintim că la 15 puncte de penalizare cumulate în 6 luni, se suspendă dreptul de a conduce);
– dacă trecerea la nivel cu calea ferată este prevăzută cu bariere sau sisteme de avertizare acustico-luminoase, măsura complementară care se va aplica este suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Conducător auto depistat în trafic, în timp ce vorbea la telefonul mobil
La data de 14 octombrie a.c., ora 19.24, un bărbat, din comuna Nereju, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un microbuz pe raza municipiului Focșani și în același timp vorbea la telefonul mobil.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta are dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru art. 335, alin. 2 din Codul Penal.

Bărbat reținut pentru furt în formă continuată

La data de 17 octombrie a.c., în urma activităților specifice desfășurate, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gugești au depistat principalul suspect al unei infracțiuni de furt în formă continuată (două acte materiale), și anume un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din comuna Urechești.

La data de 17.10.2019 polițiștii Secției Gugești au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, emise de Judecătoria Focșani, pe raza localităților Cotești și Urechești, fiind identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri.

Totodată, în cauză s-a dispus și indisponibilizarea unei autoutilitare, utilizată la comiterea celor două fapte de furt de bovine, fapte săvârșite în perioada 01.05.2019 – 21.07.2019, pe raza comunei Dumbrăveni și Bordești.

Față de principalul suspect în cauză a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vrancea, urmând a fi prezentat în cursul zilei de astăzi instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă, pentru documentarea și probarea întregii activități infracționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.