Rezultate parțiale alegeri 2012: USL urcă spre 60%.

Bucuresti:   Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat noi rezultate partiale, luni la orele 14.00, obtinute dupa numararea voturilor din 95,83% din sectiile de votare. Pana la ora respectiva se incheiase numararea voturilor in 29 de judete. Prezenta inregistrata in aceste sectii se ridica la 41,70% din numarul total al alegatorilor.

La Camera Deputatilor, USL a obtinut 4.179.114 voturi (58,61%), ARD – 1.182.369 (16,58%), PP-DD – 985.730 voturi (13,82%), iar UDMR – 371.568 (5,21%).

La Senat, USL are 4.286.869 voturi (60,08%), ARD – 1.198.421 voturi(16,79%), PP-DD – 1.031.890 voturi (14,46%), UDMR – 379.099 voturi (5,31%).
BEC va comunica urmatoarele rezultate la orele 18.00. – www.promptmedia.ro

Bucuresti: Ponta: Reziliem contractele cu firmele care nu sunt in stare sa deszapezeasca –  Premierul Victor Ponta a anunţat luni că Guvernul va rezilia contractele cu firmele care nu îşi îndeplinesc obligaţiile de deszăpezire a drumurilor.

“Sunt probleme în special la contractele cu firmele private pentru deszăpeziri şi nu mai stăm pe gânduri: le reziliem contractele. Dacă au contracte şi nu sunt în stare să deszăpezească, asta e, le reziliem şi să ne dea în judecată dacă se simt nedreptăţiţi, dar nu stăm cu porţiuni de drum la care avem teoretic responsabili şi practic nu”, a spus Ponta la reuniunea comandamentul de iarnă convocat luni la Guvern.

El a arătat că în zona de vest a ţării, în judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad, Mehedinţi, au fost înregistrate probleme foarte mari din cauza viscolului şi a arătat că şi celelalte judeţe trebuie să fie pregătite pentru fenomenele de iarnă.
Premierul a amintit că autorităţile vor închide drumurile rutiere acolo unde este cazul. – www.promptmedia.ro

Bucuresti: Videanu: Votul romanilor – moment de reflectie – PDL respectă rezultatul alegerilor parlamentare şi va face opoziţie pentru a apăra “democraţia”, a declarat, luni, Adriean Videanu.

“Un vot al românilor nu poate fi catalogat ca un eşec, cel mult poate fi catalogat, din punctul nostru de vedere, ca un moment de reflecţie internă a activităţii noastre în ansamblu. Din acest punct de vedere, USL începând de astăzi poartă cea mai mare responsabilitate faţă de evoluţia societăţii româneşti.

Guvernul USL2 nu mai poate da vina pe guvernul USL1″, a precizat Videanu.
“Ca principal partid de opoziţie, vom face o opoziţie constructivă, pentru a apăra statul de drept, pentru a apăra o Românie europeană, pentru a apăra stabilitatea economică a României, atât de necesară într-un moment destul de greu”, a mai spus Videanu. – www.promptmedia.ro

Bucuresti: Verzii au obtinut ceea ce au vizat la alegerile parlamentare- Candidaţii propuşi de Verzii din România pe listele USL la aceste alegeri au obţinut mandatele de parlamentari pe care le-au vizat. Ovidiu Iane (Partidul Verde) şi Remus Cernea (Mişcarea Verzilor-Democraţi Agrarieni) şi-au câştigat dreptul de a fi membri ai Legislativului cu peste 50% din sufragii în Colegiul 7 Camera Deputaţilor –Suceava, respectiv Colegiul 9 Camera Deputaţilor – Constanţa, potrivit unui comunicat remis PROMPT MEDIA.

“România avea nevoie de un pol politic care să reprezinte doctrina verde în Parlament şi acest lucru a fost dobândit la alegerile de duminică 9 decembrie 2012. Membri ai European Green Party , Verzii din ţara noastră îşi vor menţine aceeaşi atitudine critică la adresa proiectelor care ameninţă mediul şi le vor promova cu dedicaţie pe cele sustenabile şi pe cele care privesc sursele de energie alternativă.

Factorul social, economic sau dreturile omului nu vor fi neglijate şi vor fi propuse proiecte de lege care să amelioreze climatul în care românii îşi duc viaţa. Parteneriatul cu Uniunea Social Liberală s-a dovedit unul de succes şi ne menţinem opţiunea luatăanterior de a-i susţine de fiecare dată când viziunile politice coincid”, se mai arată în comunicatul Verzilor. – www.promptmedia.ro

Bucuresti: Atentionare de ninsori abundente si viscol- Minus 20 de grade, joi noapte in Bucuresti Administraţia Naţională de Meteorologie ANM) a emis luni o atenţionare cod galben de ninsori abundente, intensificări ale vântului şi viscol, valabilă în intervalul 11 decembrie, orele 12.00 – 12 decembrie, orele 12.00.

În intervalul menţionat, va ninge în majoritatea regiunilor. Ninsorile vor fi mai consistente în primele ore ale intervalului în Banat şi Oltenia, apoi în Muntenia şi Moldova. În Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte, favorizând producerea de polei.
Cantitãţile de precipitaţii vor depãşi local 15…20 l/mp şi izolat în sud-est 25…30 l/mp. Vântul va avea intensificãri mai ales spre searã şi noaptea, depãşind temporar la rafalã 50-60 km/h, viscolind zãpada.

Seful Administratiei Nationale de Meteorologie (a anuntat pentru joi noapte temperaturi de -20 de grade Celsius. Ion Sandu a spus ca, de miercuri pana duminica, nu vor mai fi precipitatii, dar vor fi teperaturi foarte scazute.
“Joi noapte, in Capitala, se vor inregistra -20 de grade Celsius”, a declarat Ion Sandu, aflat la sedinta pe care premierul Victor Ponta a avut-o luni cu prefectii. – www.promptmedia.ro

Bucuresti: Aproape 1.500 de scoli afectate de caderile de zapada –  Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene astăzi, 10 decembrie, până la ora 12.30, în 30 de judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în mod normal, în timp ce în 12 judeţe aceasta este afectată de condiţiile meteorologice improprii.

Astfel, în două judeţe (Timiş şi Suceava) cursurile au fost suspendate integral în toate cele 1.425 de şcoli. Trei judeţe au raportat suspendarea activităţii şcolare în mai mult de 10 unităţi de învăţământ: Dâmboviţa – 20, Galaţi şi Prahova, ambele câte 14. În celelalte 7 judeţe (Iaşi, Buzău, Vâlcea, Arad, Caraş-Severin, Harghita şi Argeş) se înregistrează între 1 şi 5 şcoli în care nu se susţin cursuri. La nivelul celor 12 judeţe menţionate mai sus, activitatea instructiv-educativă a fost suspendată sau afectată de căderile de zăpadă în 1.486 unităţi de învăţământ, numărul de elevil şi preşcolari afectaţi fiind de peste 200.000, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

Acolo unde apar cazuri deosebite, inspectoratele şcolare judeţene pot lua decizia de a suspenda activitatea unităţilor de învăţământ. Potrivit reglementărilor din domeniul învăţământului, cursurile neefectuate vor fi recuperate după un grafic aprobat de inspectoratele şcolare judeţene, se precizează în comunicat. – www.promptmedia.ro

Bucuresti: Ziua Internationala Anticoruptie a trecut neobservata din cauza alegerilor –La sediul Direcţiei Generale Anticorupţie, vor avea loc, pe 11 decembrie a. c., o serie de activităţi prilejuite de marcarea Zilei Internaţionale Anticorupţie, sărbătorită la data de 9 decembrie.

Cu acest prilej, vor fi acordate premii echipelor de elevi câştigătoare în cadrul Proiectului Asociaţiei Pro Democraţia „Tinerii împotriva corupţiei”, proiect de educare a tinerilor în spiritul integrităţii, la care Direcţia Generală Anticorupţie este partener.

De asemenea, va avea loc lansarea Calendarului Anticorupţie şi a Ghidului Anticorupţie, proiect al Fundaţiei Sinergetica, urmată de o masă rotundă pe subiecte de interes specific la care vor participa organizaţii neguvernamentale implicate în lupta anticorupţie şi reprezentanţi ai ambasadelor. – www.promptmedia.ro

Bucuresti: Numar redus de incidente electorale – Numărul şi natura incidentelor înregistrate în campania electorală şi în ziua votului s-au situat în limitele normale. Au fost sesizate, pe tot parcursul campaniei şi în ziua alegerilor, un număr total de 1.773 incidente, dintre care 490 de infracţiuni şi 491 de contravenţii (pentru restul până la 1773 fie încă se mai fac verificări, fie nu s-au confirmat faptele), potrivit unui comunicat al Ministerului Administraşiei şi Internelor.

Comparativ cu numărul total de incidente din campania pentru alegerile locale de anul acesta, respectiv 4.381 incidente, se constată că în această campanie au fost de 2,6 ori mai puţine incidente înregistrate.

În ziua votului, la nivel naţional, au fost constatate 67 contravenţii, fiind aplicate amenzi în valoare de peste 26.000 lei. Cu privire la posibile infracţiuni, se efectuează cercetări în 73 de cazuri, dintre care 29 se referă la mită electorală, se specigică în comunicat. – www.promptmedia.ro

Bucuresti: A doua editie a Forumului Romanilor de Pretutindeni– Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) organizează, în perioada 14 – 17 decembrie 2012, cea ce-a doua ediţie a Forumului Românilor de Pretutindeni. Reuniunea din acest an are ca temă „Implementarea programelor DRP din perspectiva realităţilor cu care se confruntă comunităţile româneşti”.

Sesiunea de deschidere a Forumului va avea loc sâmbătă, 15 decembrie 2012, la RIN Airport Hotel din Otopeni.
Forumul Românilor de Pretutindeni reuneşte reprezentanţi ai comunităţilor româneşti din afara graniţelor în dorinţa de a consolida relaţiile dintre statul român şi românii de peste hotare, precum şi de a constitui un format de dialog instituţionalizat între autorităţile române şi mediul asociativ românesc. Totodată, în acest an, Forumul va include şi o sesiune de formare în managementul proiectelor, cu accent deosebit pe procedurile specifice proiectelor finanţate de către DRP. – www.promptmedia.ro

Prahova: 24 de localitati din Prahova, fara electricitate – Alimentarea cu energie electrică era în continuare întreruptă luni la prânz în 24 de localităţi din judeţul Prahova, din cauza avariilor provocate de vânt şi de căderile masive de zăpadă. Sunt afectaţi aproape 32.000 de consumatori, potrivit reprezentanţilor Electrica Muntenia Nord, citaţi de România Liberă.

Cele 24 de localităţi din judeţul Prahova sunt nealimentate cu energie electrică de peste 24 de ore. Cea mai afectată este zona de nord a judeţului Prahova. Oraşul Breaza a rămas complet fără energie electrică de peste 24 de ore, la fel şi unele cartiere din Comarnic, precum şi localităţile Cheia, Şotrile sau Drajna.

Potrivit datelor centralizate luni, până la ora 12.00, 24 de localităţi din judeţul Prahova sunt nealimentate, total sau parţial, cu energie electrică, din cauza avariilor la reţeaua de electricitate provocate de vânt şi de căderile masive de zăpadă, a spus inginerul Marian Popa, de la Electrica Muntenia Nord.

Potrivit sursei citate, sunt avariate 232 de posturi de transformare, iar echipele de intervenţie au găsit 13 stâlpi de medie tensiune rupţi şi doi stâlpi de înaltă tensiune doborâţi, care afectează staţii electrice de transformare ce asigură alimentarea cu electricitate a unor zone întinse.

În urma avariilor sunt afectaţi 31.979 de consumatori din cele 24 de localităţi, potrivit estimărilor Electrica Muntenia Nord.
Primele avarii în reţeaua de distribuţie a energiei electrice din judeţul Prahova au fost produse în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce stâlpi de electricitate au fost doborâţi de vântului puternic şi căderile masive de zăpadă.

Peste 40 de echipe ale Electrica Muntenia Nord intervin pentru remedierea avariile şi înlocuirea stâlpilor doborâţi de vânt. Echipele de intervenţie din Prahova sunt ajutate de colegi din judeţele Buzău şi Braşov. – www.promptmedia.ro

Norvegia: UE a primit oficial Premiul Nobel pentru Pace – Uniunea Europeană a primit, luni, în mod oficial Premiul Nobel pentru Pace, care i-a fost decernat pentru rolul pe care l-a jucat în transformarea “unui continent aflat în război într-un continent al păcii”,.

În prezenţa a 20 de şefi de stat şi de guvern, inclusiv preşedintele francez François Hollande şi cancelarul german Angela Merkel, aşezaţi unul alături de celălalt, care s-au ridicat cu toţii pentru a saluta asistenţa, preşedintele Comitetului Nobel Thorbjoern Jagland a înemnat UE să “avanseze”, în pofida crizei.

“Păstrarea a ceea ce s-a câştigat şi ameliorarea a ceea s-a creat pentru a ne permite să soluţionăm probleme care ameninţă comunitatea europeană în prezent, reprezintă singura modalitate de soluţionare a problemelor provocate de criza financiară”, a declarat preşedintele Comitetului Nobel, Thorbjoern Jagland.

Acesta, cunoscut pentru sentimentele sale eurofile într-o Norvegie eurosceptică, a înmânat ulterior distincţia reprezentanţilor principalelor trei instituţii europene, preşedintele Consiliului European – Herman Van Rompuy, preşedintele Comisiei Europene – Jose Manuel Barroso şi preşedintele Parlamentului European – Martin Schulz.

“Nu ne-am reunit aici, astăzi, cu convingerea că UE este perfectă. Ne-am reunit cu convingerea că este necesar să ne rezolvăm problemele împreună”, a adăugat Jagland, la Primăria Oslo. – www.promptmedia.ro

Constanta: Primarul din Navodari a fost trimis in judecata – Primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, in sarcina sa reţinându-se infractiunea de dare de mita.

Potrivit unui comunicat al DNA, in acelasi dosar a fost trimis în judecată Nicolae Valcu, pentru marturie mincinoasa si fals in declaratii.

Potrivit procurorilor, in perioada iunie-octombrie 2012, Nicolae Matei i-a solicitat unui ofiter de politie judiciara cu functie de conducere (denuntator in cauza) sa-i ofere protectie si sa intervina in anchetele penale care-l vizau si pe care le considera abuzive, nejustificate si motivate politic.

”In schimb, la data de 18 octombrie, inculpatul Matei i-a promis ofiterului de politie, iar la data de 25 octombrie i-a si dat acestuia, doua loturi de teren situate in Navodari, cu o valoare de piata de 46.160 de euro.

Darea acestor terenuri s-a facut indirect, prin intermediari, cu simularea unor vanzari consemnate in doua contracte semnate de respectivii intermediari, pentru care s-ar fi platit 59.000 lei. In realitate nu s-a platit niciun ban”, se specifică în comunicatul DNA.

In acel context, la data incheierii contractelor, unul dintre intermediari, Nicolae Valcu, a dat, in fata notarului, o declaratie care nu corespunde adevarului, sustinand ca a primit suma de 59.000 lei, reprezentand pretul achizitionarii a doua loturi de teren din Navodari, care au facut obiectul contractelor de vanzare-cumparare.

In fata organelor de urmarire penala, inculpatul Valcu a dat declaratii mincinoase.
Pe 15 noiembrie, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Nicolae Matei.
Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Constanta. – www.promptmedia.ro

Bucuresti: Informaţii în timp real despre situaţia drumurilor pe site-ul UNTRR – Începând cu luna decembrie 2012, conducătorii auto pot afla în timp real informaţii despre situaţia drumurilor din România accesând site-ul Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Pe site-ul www.untrr.ro, cei interesaţi pot consulta link-uri utile cu hărţi despre starea drumurilor pe Trafficguide, situaţia drumurilor naţionale şi restricţii de circulaţie furnizate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Infotrafic de la Poliţia română, starea vremii şi atenţionările meteorologice de la Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie (INMH), potrivit unui comunicat al UNTRR.

UNTRR recomandă transportatorilor rutieri ca înainte de a porni la drum să se informeze corect, să respecte regulile de circulaţie, să se asigure că au în permanenţă rezervorul plin cu carburant, să ia la bord îmbrăcămine, mâncare şi lichide (nu alcool) şi să nu uite că anvelopele de iarnă sunt obligatorii în orice zi a anului în care drumurile sunt acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei. – www.promptmedia.ro

ICR va acorda titlul de Ambasador al Culturii Romane –Institutul Cultural Roman ofera, incepand din 2013, titlul de Ambasador al Culturii Romane. Acesta va fi acordat unor personalitati rezidente in strainatate, consacrate in arta, literatura, muzica, stiinta si diplomatie. Ambasadorii vor sprijini si populariza activitatile Institutului Cultural Roman, cultura romana in general si, dupa caz, comunitatile romanesti din tara de resedinta, potrivit Romanian Global News.

Titlul va fi acordat prin ordin al presedintelui ICR, la propunerea Comitetului Director, pe o durata de trei ani, cu posibilitatea innoirii. Ambasadorii Culturii Romane vor primi o indemnizatie simbolica de 1 leu pe an si pot beneficia de indemnizatii de calatorie in limitele stabilite de lege.

Informatii primite de la Prompt Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.