REVOLTĂTOR: La un pas de moarte, după ce a fost tratată pentru diaree, deși avea tensiunea 24, creierul inundat de sânge și episoade de comă. Caz incredibil la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani.

Situație înfiorătoare la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani, acolo unde o femeie a fost la un pas de moarte după ce a fost tratată pentru diaree, deși avea episoade de comă, având tensiunea 24. Drama femeii, Mărioara Dobrescu (foto) pe numele ei, a început marți seară, 25 iulie, la orele 18.00, când i s-a făcut rău.

Femeia de 65 de ani se afla în curtea casei sale din satul Cocoșari, comuna Gura Caliței, moment în care a căzut pierzându-și cunoștința. Fiica acesteia, Crina Toma, a dus-o repede cu mașina la Spitalul din Dumbrăveni, în jurul orei 19.00, acolo unde medicii au reușit o stabilizare a pacientei, constatându-se totodată că are tensiunea foarte mare: 24! Cum s-au derulat apoi lucrurile ne-a povestit Crina Toma:

Medicul de la Dumbrăveni a decis să o trimită urgent la Focșani, dar înainte i-a făcut și o sângerare, pentru a mai elibera din presiunea sângelui. Îi mulțumesc că mi-a salvat mama, altfel nu mai ajungeam cu ea în viață la Focșani. Problemele au apărut la Urgențe, la Focșani, pe la 20.30 am ajuns acolo, iar mama avea episoade de comă și tensiunea 24. În mod superficial, de la Urgențe au trimis-o la Infecțioase, deși ea avea creierul inundat de sânge și tensiunea uriașă. Cine știe ce i-au dat pentru că a trebuit să poarte Pampers, se scăpa pe ea, iar la Infecțioase i-au dat Smecta pentru diaree, pentru că au văzut că are pampers.

Nu am găsit înțelegere la Infecțioase, iar o doamnă medic blondă cu ochi albaștri, nu-i știu numele, ne-a spus să revenim a doua zi că e totul sub control. Nu ținea cont de faptul că-i spuneam că problemele mamei sunt altele. De marți seară până miercuri seară au ținut-o cu creierul inundat de sânge, dându-i tratament pentru diaree”, ne-a declarat Crina Toma, venită din Italia în urmă cu o săptămână să-și vadă mama.

Disperată că cei de la Infecțioase o ignoră, Crina Toma a apelat la o cunoștință angajată la o bancă din Focșani. ”M-au sunat cei din familia ei și când mi-au spus ce s-a întâmplat am dat telefon la Infecțioase și am discutat cu doamna doctor Georgeta Șerban care era miercuri de gardă, a doua o zi după ce femeia fusese internată acolo și fusese preluată alt medic, acea doamnă blondă cu ochi albaștri. Cu greu am reușit să o conving pe doamna Șerban că problema este neuronală, nu infecțioasă, iar după câteva zeci de minute m-a sunat chiar dumneai să-mi spună că am avut dreptate și că o vor retrimite la Urgențe și, ulterior, la București”, ne-a povestit Cătălin P.

Mărioara Dobrescu a fost trimisă în comă la București, miercuri seară, cei din familie aflând că are șanse mici de supraviețuire (20 la sută). ”Miercuri seară a ajuns la București, iar ieri a fost operată timp de aproape 4 ore. Acum este stabilizată, din ce am înțeles, și sperăm să nu apară complicații, să scape cu viață. Și socrul meu a pățit același lucru acum 3 ani la Urgențe la Focșani. Nu vreau să acuz pe toată lumea. Știu că sunt și medici și asistenți care-și fac treaba cu profesionalism, dar există și personal care tratează cu superficialitate pacienții și le pun viața în pericol. Să ai tensiunea 24, creierul inundat de sânge, în comă intermitentă și tu să-i dai tratament pentru diaree mi se pare înfiorător. Mulțumesc personalului de la Spitalul din Dumbrăveni și domnului Cătălin P. pentru insistența cu care a cerut celor de la Infecțioase să revină asupra diagnosticului inițial, dar și medicilor de la București care au operat-o ieri pe mama”, a mai adăugat Crina Toma. Vom reveni cu detalii legate de starea femeii din Gura Caliței, dar și cu precizări din partea Spitalului Județean ”Sf. Pantelimon”, după ce le vom primi pe adresa redacției. (Cristi IRIMIA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.