Reprezentanţi ai Asociației Naționale pentru Copii și Adulți cu Autism din România alături de părinţi şi copii cu autism vor mărşălui mâine în Focşani


Vineri la ora 18.00 va începe Marşul Autismului la care participă peste 100 de persoane: părinţi şi copii cu autism, specialişti, voluntari, alţi membri ai comunităţii.Centrului regional de recuperare a copilului cu autism Micul Print, din Focşani, str. Cuza Vodă, nr. 56.
Pentru orice alte informaţii suplimentare, persoana de contact este d-ra Gabriela Dima, telefon: 0720 404958.

Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România – ANCAAR, Asociația Speranța Andradei, Centrul de zi  „Micul Prinţ” şi Centrul Român de Intervenție Socială și Psihoterapeutică – CRISP organizează în perioada 1-2 octombrie 2011 în Focșani Conferința Națională “Omul din spatele Autismului”, care se va desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuță”.

Conferința “Omul din spatele Autismului” are ca obiective informarea opiniei publice cu privire la tulburările din spectrul autist în cazul adolescenților și adulților, găsirea de soluții terapeutice viabile pentru acest grup de pacienți, aducerea în prim plan şi dezbaterea aspectelor legate de traseul persoanelor cu autism în sistemul educaţional, dar şi sanitar, accederea lor pe piaţa muncii și un schimb real de experiență între specialiștii români care lucrează cu persoanele adulte cu autism și  specialiști din Olanda.

În cadrul conferinței vor avea loc prezentări în plen, workshopuri tematice care vor include și prezentarea unor metode de lucru cu tineri și adulți cu autism.

Pe 30 septembrie la ora 18, va avea loc Marşul Autismului, care va porni din faţa Centrului regional de recuperare a copilului cu autism – Micul Prinţ, din str. Cuza Vodă, nr. 56, şi are ca principal scop atragerea atenţiei publicului larg către tulburările din spectrul autist în cazul adolescenților și adulților, fiind totodată o invitaţie de a recunoaşte oamenii din spatele autismului ca membrii ai societăţii cu drepturi egale cu semenii lor.

Pe 1 octombrie va avea loc lansarea cărţii Eu sunt special, de Peter Vermeulen, ANCAAR, 2011, care prezintă pentru prima dată în România metoda de lucru Eu sunt special pentru persoanele cu autism, aparţinători şi specialişti.

 La eveniment sunt asteptați aprox. 200 de participanți (aparținători ai persoanelor cu autism, autorități, psihologi, psihiatri, pediatri, asistenți medicali, farmaciști, educatori, asistenți personali, presă, etc) din toată țara. Detalii și înscrieri la office@autismancaar.ro, speranta_andradei@yahoo.com sau Raluca Ciochina – tel. 0722.393.763, Gabriela Dima – tel. 0720.404.958.

 Taxa de participare la conferinţă este 100 de ron/persoană (1 noapte de cazare, mesele şi alte cheltuieli de organizare). Această taxă se achită în contul ANCAAR: RO16RNCB0072049714260001 BCR Bucureşti sucursala sector 1. Pentru părinţi şi aparţinători participarea este gratuită.

 Parteneri oficiali ai Conferinței: Consiliul Judeţean Vrancea, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, Primăria Focșani, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Direcția de Sănătate Publică Vrancea.

 Despre Campania Omul din spatele Autismului

Prin această campanie Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că în România autismul la tineri și adulți reprezintă o problemă gravă, extrem de actuală și de prezentă, care necesită o legislație specială, informare și conștientizare din partea opiniei publice, direcționare de resurse și deschidere socială în fața acestor persoane.

Mesajele principale pe care organizatorii doresc să le trasmită prin intermediul campaniei sunt:

  • CUNOAȘTE OMUL DIN SPATELE AUTISMULUI -> Omul din spatele autismului este unic. Are o voce, o personalitate, pasiuni și aptitudini. Trebuie să le observăm capacitățile, nu deficiențele ca să aibă un viitor. În cadrul campaniei se vor prezenta tineri și adulți cu TSA cu capacități și firi deosebite.
  • AUTISMUL NU DISPARE CÂND COPILUL CREȘTE -> Cele mai multe acțiuni de conștientizare ale problematicii autismului s-au axat pe incidența și manifestarea acestei tulburări la copii. Realitatea este că autismul nu se vindecă niciodată, iar problemele sociale și comportamentale cu care se confruntă persoanele trecute de 18 ani sunt și mai greu de cuantificat.
  • PERSOANELE ADULTE CU AUTISM AU DREPTURI -> Tinerii și adulții cu autism au dreptul la educație specială și la integrare pe piața muncii, într-un mediu profesionist, în care să se țină cont de nevoile specifice acestei tulburări. De asemenea, persoanele adulte cu autism au dreptul la servicii medicale specializate și la o locuință. Nu există în România în acest moment un pachet de servicii speciale pentru persoanele cu autism, deși incidența tulburării a crescut de 1 la 38, în urma unui studiu recent publicat de American Journal of Psychiatry.
  • AUTIST TE NAȘTI, NU DEVII -> Autismul nu este o alegere. Discriminarea, da.
  • AUTISMUL NU ESTE O BOALĂ PSIHICĂ ȘI NICI O BOALĂ CONTAGIOASĂ -> Autismul este o tulburare de dezvoltare, de origine neurologică, o tulburare a creierului care interferă adesea cu abilitatea de a comunica și de a relaționa cu cei din jur.

 Detalii despre campania “Omul din spatele autismului” și pe http://autismancaar.ro/campanie

 Parteneri media ai campaniei: Click Sanatate, 121.ro, Garbo.ro, 9am.ro, Kudika.ro, Reader’s Digest, PaginaMedicala.ro, Mami.ro, Parinti.com, Doctorbun.ro, Ele.ro, Medicpentrutine.ro, SanatateaTV.ro, Comunicatemedicale.ro, Qbebe.ro, Media Kompass

 Comuncat primit de la Asociația Speranța Andradei, Centrul de zi  „Micul Prinţ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.