Răzvan Mustea: "O veste bună pentru tineri"

Razvan Mustea

In valtoarea stirilor despre noua criza mondiala, o informatie a trecut aproape neobservata. Vreau sa v-o semnalez pentru ca este importanta pentru toti tinerii: de acum universitatile vor fi clasificate in functie de nivelul studiilor pe care le organizeaza – licenta, masterat sau doctorat. Programele de invatamant ale acestora vor fi de asemenea ierarhizate in functie de performanta, iar alocarile bugetare vor fi prioritizate pe baza acestor ierarhii. Guvernul a aprobat saptamana trecuta metodologia, iar rezultatele clasificarii universitatilor vor fi facute publice pana la 10-15 august.

Ce este important de retinut e faptul ca in functie de noua clasificare, universitatile vor primi si alocari bugetare. Altfel spus, acolo unde se face performanta, vor fi alocate si resurse pentru acest lucru.

Ce este si mai important e schimbarea de responsabilitati, pentru ca pana acum, locurile la licenta, masterat sau doctorat erau alocate dupa bunul plac al ministrului educatiei.

Asadar, in doar cateva zile, vom sti care sunt cele mai bune universitati. Ceea ce inseamna ca vom cunoaste si cele mai bune oportunitati.

Articol preluat de pe site-ul politicianului Razvan Mustea

2 Responses to Răzvan Mustea: "O veste bună pentru tineri"

 1. Huckleberry Finn 10/08/2011 at 01:22

  Pana nu o sa avem scoli private, cum e normal intr-o democratie, nu o sa vedem nici un rezultat la astfel de “vesti”. Ce s-ar fi intamplat daca Eminescu ar fi studiat la o scoala de stat? sau care ar fi fost drumul in viata al lui Picasso, daca de educatia lui era responsabil un Guvern condus de Boc?
  ministerul educatiei = ministerul minciunilor : de ce nu se studiaza in licee activitatea romanului-absolut si se abereaza pe marginea poetului-nepereche?! de ce am fost invatati sa credem ca e o mandrie sa fie roman, cand orice strain se uita la noi de parca le-am fi furat vreo ceva? de ce sunt tinerii obligati sa studieze dupa acelasi model comunist: predare, asimilare, ascultare, lucrari etc ?! de ce nu se pune accent pe CREATIVITATEA din fiecare copil in parte? de ce nu ni se pun la dispozitie cele mai bune resurse de informatii din lume si trebuie sa-l citim pe “Cutarescu” cu criticul “Analfabetescu”?! Unde sunt profesorii ca Mandrescu care sa le dea copiilor lecturi suplimentare de care sa se indragosteasca si cu care sa ramana in minte toata viata?!
  Daca MINCINOSII astia portocalii mai au impresia ca ii crede cineva cand vorbesc despre educatie sau sanatate, inseamna ca ei chiar ne considera ultimii prosti
  am vazut ce inseamna educatie in romania: bani bagati in facultati cu profesori “dumnezei-pe-pamant”, investitii fabuloase in picturi cu tate goale in biblioteci etc

  http://siliconvalleyplayer.blogspot.com/2011/08/mesajul-meu-electroal-e-love-you.html

  Răspunde
 2. dan butnaru 10/08/2011 at 22:42

  Si care-i vestea buna ? Deci pana acum tanarul putea sa mearga la orice universitate vroia si obtinea o diploma standard, aceasi pt. toate universitatile. Acum sa intelegem ca va putea merge doar la cele pe care le hotaraste aceasta evaluare a PDL-ului. Mie mi se pare ca aceata masura este facuta in favoarea anumitor universitati private PDL-iste, care pana acum nu primeau fonduri de la stat. In mod sigur cea mai favorizata va fi Universitatea romano-americana la care lucreaza Mustea, si care are printre absolventi si pe cunoscuta luptatoare cu limba romana, Elena Basescu, lucru care ii atesta calitatea si o califica pentru fonduri bugetare =))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.