Punct de prim ajutor pe durata slujbei de înmormântare a preotului Tudor Marin

Intrarea in Ateneul Popular “ Maior Gheorghe Pastia” a fost transformata astazi pentru cateva ore in punct de acordare a primului ajutor. Avand in vedere prezenta in numar mare a focsanenilor la slujba de inmormantare a preotului Tudor Marin si faptul ca temperatura aerului depasea, la ora 10,00, 31 de grade C, Crucea Rosie a decis infiintarea unui punct de prim ajutor in incinta Ateneului. Mai multi voluntari au acordat asistenta persoanelor rapuse de soare.

Focsaniul a fost astazi in doliu

Focsaniul a fost astazi in doliu. Clopotele din centru au batut pentru preotul Tudor Marin, ucis la sfarsitul saptamanii trecute. Vremea caniculara nu a impiedicat mii de focsaneni sa participe la slujba de inmormantare, o slujba oficiata de nu mai putin de 50 de preoti alaturi de IPS Epifanie Norocel, arhiepiscopul Buzaului si Vrancei.

De la oameni simpli pana la autoritati toti au plans trecerea in nefiinta a unuia dintre cei mai iubiti preoti din urbea noastra. Sicriul cu trupul neisufletit al preotului, inconjurat de sute de flori si lumanari, a fost asezat, pe toata durata slujbei religioase in fata bisericii, sub un cort, astfel incat toata lumea sa-si poata lua ramas bun de la el, biserica devenind neincapatoare. Preotul Tudor Marin, a fost inmormantat cu Sfanta Evanghelie pe piept, in partea de rasarit a Bisericii “ Sfantul Ioan Botezatorul ” unde a slujit 21 de ani. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

Focsaniul rasuna de cantece bisericesti de la prima ora

Astazi are loc inmormantarea preotului Tudor Marin, omorat sambata dimineata, in biserica. De dimineata, din biserica in care a slujit preotul timp de 21 ani au rasunat catece bisericesti, iar focsanenii s-au adunat in numar destul de mare pentru a-i aduce un ultim omagiu celui pe care l-au pretuit. Slujba de inmormantare va incepe la ora 10,00.

Preotul Tudor Marin isi va dormi somnul de veci in curtea lacasului de cult unde a slujit inca din 1991, dupa ce la solicitarea familiei, Primaria Focsani, Directia Judeteana pentru Cultura Vrancea, Directia de Sanatate Publica Vrancea si Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei au fost de acord cu acest lucru. Slujba de inmormantare va fi oficiata de un sobor de 50 de preoti, printre ei urmand sa fie prezent si arhiepiscopul Buzaului si Vrancei Epifanie. (Luminiţa COŞOREANU & Claudia TALAMBĂ)

Articol preluat de pe Radio DADA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.