PSD salută victoria social-democraților germani în alegerile regionale de la Berlin

Partidul Social Democrat dorește să felicite SPD pentru această performanță electorală ce marchează o dată în plus revirimentul social-democrației la nivel european.

Victoria social-democraților germani vine la scurt timp după succesul socialiștilor danezi în alegerile legislative de săptămâna trecută. Prin acest rezultat, SPD reușește să confirme parcursul electoral bun, demonstrând că victoria obținută în landului Mecklenburg-Pomerania Inferioara, la începutul acestei luni sau cea înregistrată în Hamburg, la începutul anului nu sunt întâmplătoare.

Acceste succese repetate ale social-democraților europeni arată nu doar că guvernele neoconservatoare sunt falimentare, dar și că populația vede în politicile sociale o soluție pentru depășirea mai ușoară a crizei economice.

Într-un moment dificil, când economia globală se contractă, societatea are nevoie de solidaritate, de o împărțire echitabilă a costurilor crizeiși de o accentuare a dimensiunii sociale a guvernării.

Austeritatea promovată peste tot în Europa de guvernele neoconservatore nu a adus cu sine decât sărăcie și îndatorare.

Alternativa pe care noi, socialiștii europeni o propunem are în centrul său omul și nevoile sale. Crearea de locuri de muncă, încurajarea economiei și a mediului de afaceri, precum și dezvoltarea programelor de protecție socială destinate în special tinerilor și celor vulnerabili reprezintă filonul central al politicilor pe care le promovăm.

PSD este încrezător în faptul că semnalul de schimbare transmis de cetățenii germani, danezi, italieni sau francezi va ajunge în curând și în România.

Scrisoare deschisă a europarlamentarilor PSD către președintele Franței, Nicolas Sarkozy

             Domnule Președinte,

 Sunteți desigur la curent cu mesajele profund anti-românești pe care membri ai administrației dumneavoastră le vehiculează în această perioadă.

Nu cunoaștem motivația lor, deși ne putem imagina că are legătură cu atmosfera electorală din țara dumneavoastră.

Vrem să vă atragem atenția însă că acest exercițiu retoric și electoral face mult rău românilor și României, iar responsabilitatea vă aparține inclusiv dumneavoastră, care patronați acest abuz. Relația dintre România și Franța este una veche, validată de istorie și consolidată de legături culturale puternice.

Cândva România era țara de unde i-ați importat pe Brâncuși, Cioran sau Ionescu. Astăzi, îi numiți pe români “infractori” și faceți publice hărți ale mafiilor care vă fură telefoanele mobile.

Nu păreți conștienți ca astfel de gesturi – excesive prin generalizare – fundamentează o neîncredere  între români și francezi care va avea efecte adânci.

Domnule Președinte, infracțiunile nu au patrie. Ele au autori individuali și apar acolo unde teritoriul le permite.

Infracționalitatea, indiferent cine o comite, înflorește acolo unde întâlnește teritoriu slab, adică instituții care nu reacționează prompt sau eficient.

Daca aveți o problema cu infractorii, indiferent de unde ar proveni ei, luați cele mai drastice măsuri pe care vi le permit legile și reinstaurați ordinea și siguranța în societatea dumneavoastră.

Faptul că dumneavoastră arătați cu degetul către o altă naționalitate nu-i va face pe cetățenii francezi să se simtă mai protejați, ci dimpotrivă, sa creadă ca sunt expuși unui pericol uriaș, pe care dumneavoastră nu sunteți în stare să-l gestionați.

Domnule Președinte, vă cerem sa puneți cât mai repede ordine în modul în care administrația dumneavoastră se raportează la cetățenii români si să începeți să-i tratați din nou ca pe niște egali, și nu ca pe niște inferiori.

Va cerem sa nu faceți rău, în mod gratuit, unei națiuni care vă furnizează, printre altele, medici pentru localitățile dumneavoastră rurale, și, din când în când, oameni de cultură geniali cu care ajungeți să vă mândriți.

 După ce ați închis ușa românilor pe piața muncii, nu recurgeți acum și la jignirea nejustificată a unui întreg popor, pentru a vă convinge compatrioții că-i protejați de “marele pericol romanesc”.

Europarlamentarii PSD către Sarkozy: România vă furnizează medici pentru spitalele dumneavoastră și oameni de cultură geniali cu care ajungeți să vă mândriți

            Europarlamentarii PSD au transmis astăzi o scrisoare deschisă președintelui Franței, Nicolas Sarkozy, cerându-i să pună capăt gesturilor și mesajelor abuzive și nedrepte ale autorităților franceze față de cetățenii români. Ei protestează față de generalizările incorecte din discursul oficial francez, care extind eticheta de infractor dinspre indivizii care comit fapte condamnabile către națiunea română în general.

            În apelul lor, eurodeputații social-democrați subliniază:

            ”Vă cerem sa nu faceți rău, în mod gratuit, unei națiuni care vă furnizează, printre altele, medici pentru spitalele dumneavoastră și, din când în când, oameni de cultură geniali cu care ajungeți să vă mândriți”

             ”Acest exercițiu retoric și electoral face mult rău românilor și României, iar responsabilitatea vă aparține inclusiv dumneavoastră, care patronați acest abuz. (…)

Infracționalitatea, indiferent cine o comite, înflorește acolo unde întâlnește teritoriu slab, adică instituții care nu reacționează prompt sau eficient. (…) Ceea ce faceți este de fapt un gest de lașitate, care vă condamnă atât în fața românilor, cât și în fața francezilor”.

Comunicat primit de la PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.