PSD: „Chiar dacă Guvernul nu spune public nimic, se apropie termenul privind depunerea Legii bugetului de stat pe anul 2012”

Partidul Social Democrat a aşteptat, în ultimele săptămâni, o poziţie oficială a domniei voastre, atât în calitate de preşedinte al Partidului Democrat Liberal, cât şi în calitate de prim-ministru al Guvernului României, cu privire la afirmaţiile senatorului PDL, Ovidiu Marian, referitoare la perspectiva impozitării tuturor pensiilor.

În locul unei poziţii oficiale, PSD a luat act de o sumă de declaraţii neconcordante venite din partea unor reprezentanţi ai PDL, consilieri guvernamentali sau reprezentanţi ai partidelor componente ale coaliţiei de guvernare.

Niciuna dintre aceste declaraţii nu este în măsură să ne lămurească cu privire la adevăratele intenţii ale PDL şi ale Guvernului României.

Partidul Social Democrat consideră că un răspuns al preşedintelui PDL şi al premierului, cu privire la problema sus-amintită, este, în această perioadă, absolut obligatoriu.

Chiar dacă Guvernul nu spune public nimic, se apropie vertiginos termenul legal privind depunerea la Parlamentul României a Legii bugetului de stat pe anul 2012. Ştim că îl veţi depăşi, dar cu cât o puteţi face?

Observăm cu regret că, în jurul discuţiilor despre care intuim că au loc în coaliţia de guvernare pe tema bugetului de stat, există o lipsă totală de transparenţă. Într-un astfel de context, nu putem fi decât îngrijoraţi cu privire la forma finală a actului normativ, pe care Guvernul o va trimite la Parlament.

Domnule preşedinte al PDL şi prim-ministru al Guvernului României, Partidul Social Democrat consideră că nu este normal ca, prin această lipsă de transparenţă, să ţineţi în tensiune şi chiar frică câteva milioane de pensionari români.

Aveţi obligaţia să lămuriţi, de îndată, dacă Partidul Democrat Liberal are intenţia de a impune, prin intermediul Guvernului României impozitarea tuturor pensiilor sau PDL respinge, în totalitate, perspectiva promovării unui astfel de proiect.

Mai pe scurt: vreţi sau nu să acoperiţi golurile din buget, neacoperite din masurile de stimulare a economiei, cu banii pensionarilor?

Am văzut deja că v-aţi asumat concedierea a zeci de mii angajaţi din sectorul bugetar, precum şi îngheţarea pensiilor sau menţinerea pe mai departe a salariilor sub nivelul din vara anului 2010.

Înţelegeţi, aşadar, că avem toate motivele să fim îngrijoraţi cu privire la promovarea de noi măsuri de austeritate, cum ar fi impozitarea tuturor pensiilor.

Până la urmă, o astfel de perspectivă este insinuată chiar în proiectul Scrisorii de Intenţie care urmează a fi transmisă de Guvernul României către Fondul Monetar Internţional.

Departamentul de Transporturi al PSD a trimis o adresa catre Comisia Europeana, Directia-Generala pentru Mobilitate si Transporturi, solicitand o verificare minutioasa a licitatiilor si a procedurii de desemnare a castigatorilor atat pentru sectorul feroviar, cat si cel privind sectorul rutier de pe Coridorul 4.

Cele mai problematice zone, conform adresei, sunt considerate acele tronsoane care au fost adjudecate unor companii a caror oferta financiara nu se incadra printre cele mai ieftine, ci din contra, propunea preturi ridicate, asa cum sunt cazurile UMB Spedition, Romstrade si Alpine Bau.

Exemplul din urma este si mai controversat, precizeaza senatorul Marius Sorin Bota, seful departamentului de transporturi din partid:

„Aceasta companie a fost initial acceptata pentru a primi un proiect in sectorul rutier, dar la scurt timp dupa aceea, a fost catalogata ca fiind prea corupta pentru a se ocupa de managementul CFR-ului”.

Adresa se incheie cu cateva intrebari clare dar retorice, cum ar fi: In cadrul procedurii de nominalizare a castigatorului unei licitatii anume, criteriile de eligibilitate nu sunt mereu aceleasi?; Cum este posibil ca aceste criterii sa varieze pentru licitatii similare?.

In final se mentioneaza ca ambele proiecte (constructia de autostrazi si managementul in domeniul feroviar) sunt foarte asemanatoare: ele apartin Coridorului 4 si amandoua utilizeaza fonduri europene. In aceste conditii, departamentul de transporturi PSD isi pune urmatoarea problema: cum este posibil ca ele sa fie tratate diferit din perspectiva castigatorului licitatiei respective?

Comunicat primit de la PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.