Proiectul “Cluburi pentru democraţie”, în care au fost implicate patru licee vrâncene, s-a încheiat cu succes

Azi, 30 noiembrie 2011 a avut loc la dezbaterea finala in cadrul proiectului “Cluburi pentru democratie” al Asociatiei Pro Democratia si Fundatiei Konrad Adenauer, proiect derulat in 4 judete, printre care si judetul Vrancea. Liceele selectate pentru acest proiect in judetul

Vrancea au fost: Colegiul National ” Al.I.Cuza”, Colegiul National “Unirea”, Liceul Pedagogic “Spiru Haret” si Colegiul Tehnic ‘Edmond Nicolau”. Trei dezbateri organizare vineri, 25 noiembrie, luni, 28 noiembrie si marti, 30 noiembrie 2011, au departajat echipajele cu cele mai bune argumente in motiunile sustinute:

Democratia este aplicabila in orice cultura?, “Discursul xenofob sustinu public, ar trebui cenzurat? si In democratie conteaza si opinia minoritatii? Semifinalistele au fost doua echipaje de la Colegiul National ” Al.I.Cuza” si unul de la Colegiul National “Unirea”, iar in finala au intrat cate un echipaj de la fiecare dintre cele doua licee.

Semifinala s-a desfasurat, dupa tragerea la sorti, la Colegiul National “Al. I.CUza”, iar finala la Colegiul National “Unirea”, a carui echipa a si castigat, dupa o dezbatere foarte stransa si echilibrata calitativ. Echipele de la cele patru licee au fost antrenate de catre profesorii

MIhaela Oprea pentru Colegiul Tehnic Edmond Nicolau, Ion Stanel pentru Liceul Pedagogic ‘Spiru Haret”, Adrian Canae si Teodora Bentz pentru Colegiul National “Al.I.CUza” si Maria Zgabardici pentru Colegiul National “Unirea”.

Consideram ca activitatile desfasurate cu concursul elevilor si profesorilor in cele patru licee au atins scopul propus prin proiect si anume creşterea nivelului de informare, înţelegere şi aplicare de către tineri a valorilor şi principiilor democratice .

Comunicat primit de la Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.