Proiectele de lege pentru punerea în aplicarea a Codului Civil şi a Codului Penal aprobate de Guvern

Guvernul a aprobat, ieri, două proiecte de lege pentru punerea în aplicare a Codului Civil şi a Codului Penal. Legile de punere în aplicare a Codului Civil, respectiv a Codului penal, vor asigura compatibilitatea dintre conţinutul normativ al codurilor substanţiale şi legislaţia specială, precum şi regulile de drept tranzitoriu în aplicarea noilor coduri.

“Este o etapă importantă pentru proiectul instituţional a punerii în aplicare a noilor coduri fundamentale ale României, proiect prioritar al ministerului Justiţiei. Termenul legal pentru elaborarea acestor proiecte de lege şi transmiterea lor către Parlament, după ce în prealabil au fost adoptate de către Guvern, este 24 iulie anul curent. Ne bucurăm că am reuşit să ne încadrăm în acest termen, având în vedere gradul de complexitate al celor două proiecte”, a declarat ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu.

Proiectele de lege adoptate ieri stabilesc data de 1 octombrie 2011 pentru intrarea în vigoare a celor două Coduri. Ministerul Justiţiei va elabora şi proiectelor de lege pentru punerea în aplicare a codului de procedură penală şi a codului de procedură civilă, a mai declarat ministrul Cătălin Predoiu. Codul de procedură penală şi codul de procedură civilă au fost adoptate recent de către Parlament şi se află în procedură de promulgare.

Pentru implementarea noilor coduri, sistemul judiciar trebuie pregătit cu atenţie, a subliniat ministrul Cătălin Predoiu, prin refacerea şi completarea schemelor de personal, prin pregătirea magistraţilor şi grefierilor, a profesiilor juridice, prin îmbunătăţirea bazei logistice imobiliare a sistemului judiciar.

„Pregătirea implementării cu succes a noilor coduri implică o cooperare strânsă între Guvern, Parlament şi Consiliul Superior al Magistraturii, iar ministerul Justiţiei va continua să sprijine această cooperare. Doresc să mulţumesc public tuturor celor care au participat şi contribuit la elaborarea tehnică a acestor proiecte importante, precum şi celor care au susţinut şi susţin în continuare proiectul instituţional al implementării noilor coduri fundamentale ale României”, a declarat Ministrul Justiţiei.

Informatii primite de la Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.