Proiect de lege: ”Expertizele intabulării terenurilor și pădurilor din rural ar putea fi platite din fonduri europene”

Ciprian NicaComisia Juridică din Camera Deputatilor a aprobat ieri proiectul de lege privind prima intabulare a terenurilor agricole si forestiere, proiect a cărui initiator este si deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica.

Proiectul de lege prevede ca expertizele necesare intabulării pentru terenurile si pădurile din mediul rural să fie plătite cu ajutorul fondurilor europene, respectiv exercitiul financiar 2014-2020, în timp ce expertizele pentru terenurile si pădurile de pe raza teritorială urbană să fie plătite în baza unui parteneriat public-privat, în cuantum de 400 lei/proprietate.

“Prin acest proiect de lege care va fi supus aprobării plenului săptămâna viitoare venim în sprijinul celor care au proprietăti. De multe ori valoarea expertizelor poate fi chiar mai mare decât valoarea proprietătilor. Creăm facilităti pentru proprietari si, în acelasi timp, responsabilizăm ministerele să deschidă noi axe de finantare si să facă absorbtie de fonduri europene”, a explicat deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica. (Radio Dada)

One Response to Proiect de lege: ”Expertizele intabulării terenurilor și pădurilor din rural ar putea fi platite din fonduri europene”

  1. danb 21/11/2013 at 05:49

    Mda, foarte interesant. Poate explica domnul Nica de ce vine acum cu acest poiect care va folosi prioritar cetatenilor straini care vor dori sa cumpere teren in Romania si nu a venit de exemplu dupa ce a devenit deputat ? Proiectul nu are cum sa foloseasca proprietarilor romani pentru ca aceste taxe au fost platite si pana acum de cumparator, nu de vanzator. Asa ca singurii care vor beneficia vor fi cumparatorii straini, cei romani daca au avut de cumparat au cumparat pana acum. Si daca tot incepe cu declaratiile poate ne spune domnul Nica daca a luat spaga, cata spaga a luat si de la cine ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.