Profesorul Dorin Cristea se pregătește să revină în funcția de inspector școlar general al IȘJ Vrancea

Profesorul Dorin Cristea se pregătește să revină în fruntea IȘJ Vrancea după ce a fost înlocuit pe criterii politice de către Ministerul Educației Naționale (MEN). Pe 12 octombrie, Curtea de Apel Galați va judeca solicitarea de suspendare a ordinului MEN prin care Cristea a fost înlocuit. Ulterior, MEN a numit-o pe Lauriana Ailincuței în funcția de inspector general interimar.

Pe 25 septembrie, fostul sef al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Buzau, Florina Stoian, a obtinut in instanta, la Curtea de Apel Ploiești, suspendarea ordinului ministrului Educatiei prin care luna trecuta a fost demisa de la conducerea institutiei, astfel că toți inspectorii înlocuiți pe criterii politice vor invoca decizia CA Ploiești (spețele sunt asemănătoare) și sunt șanse foarte mari să revină toți în funcții până la judecarea pe fond a proceselor dintre ei și MEN.

35 de zile au trecut la Curtea de Apel Ploiești între depunerea cererii și judecarea ei.

45 de zile vor trece la Curtea de Apel Galați între depunerea cererii profesorului Cristea și judecarea ei.

Astazi am obtinut din partea instantei suspendarea ordinului ministrului Educatiei prin care am fost revocata din functie. Decizia Curtii de Apel Ploiesti este valabila pana la judecarea pe fond a cauzei. Ministerul Educatiei are termen de contestatie 5 zile, dar oricum decizia de astazi este executorie. Maine merg la Curtea de Apel sa iau un certificat cu care sa merg la Ministerul Educatiei pentru a cere sa fiu repusa pe functie. Nu ma grabesc, voi face totul in litera legii. Pana se va judeca pe fond trebuie sa fiu repusa pe functie“, a declarat Florina Stoian. (Leo M.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE