Primul hop pentru Biroul Electoral Judetean: PD-L contesta amplasarea panourilor cu Geoana in sensurile giratorii din Focsani!

Editor stire: Cristi IRIMIA

PDL Organizatia Vrancea a depus astazi o plangere la Biroul Electoral Judetean, cu privire la amplasarea nelegala, de catre PSD, de panouri electorale in scuarurile din sensurile giratorii de pe raza municipiului Focsani. PDL solicita BEJ clarificarea regimului juridic al spatiilor respective, avand in vedere faptul ca Primaria Focsani a refuzat in mod constant sa ofere un raspuns satisfacator.

In opinia juristilor democrat-liberali, scuarurile din sensurile giratorii pot fi incadrate fie in categoria spatiilor verzi, fie in cea a drumurilor publice. Daca pentru primul caz legea interzice expres afectarea cu panotaj electoral, in al doilea este absolut necesar obtinerea acordului prealabil al administratorului drumului, in conformitate cu art. 46 din OG 43/1997. (“Realizarea sau amplasarea în zona drumului public a panourilor publicitare, a oricărei construcţii sau instalaţii, în orice scop, care să nu pericliteze siguranţa circulaţiei, se face cu respectarea legislaţiei în vigoare privind amplasarea şi autorizarea executării construcţiilor şi numai cu acordul prealabil al administratorului drumului”).

PDL spera ca Biroul Electoral Judetean va dispune indepartarea de urgenta a respectivelor materiale, o astfel de masura fiind un prim pas in directia intrarii in legalitate si normalitate a afisajului electoral din Focsani.

Comunicat primit de la Biroul de Presa al PD-L Vrancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.