”Primarul Misăilă și consilierii PSD, ALDE, UNPR și consilierul independent nu s-au prezentat la ședința extraordinară convocată de PNL pe tema noului spital”

Consilierii municipali ai Partidului Național Liberal, alături de consilierul Costel Bârsan, au convocat astăzi o ședință extraordinară de Consiliu Local, după ce în ședința din 29 ianuarie 2018 a Consiliului Județean s-a transmis o solicitare cu privire la terenul pe care s-a anunțat intenția de construire a noului spital.

Primarul Misăilă și consilierii de la putere au lipsit, fiind trimis la înaintare fostul consilier al edilului, actualmente director în Primărie, Dan Grigoraș, un personaj care s-a făcut remarcat după ce a fost acuzat că a agresat un cetățean venit cu trebuie la Primărie în toamna anului 2016.

În aceste condiții, era normal să ne întrunim să rezolvăm problema terenului, pentru că PSD ne-a acuzat că ne opunem și a spus că este vorba de o URGENȚĂ. Pe ordinea de zi a convocării am trecut un singur proiect și anume ”aprobarea solicitării de trecere a suprafeței de 62000 mp teren situat în extravilanul Municipiului Focșani Tarla 80 Parcela 424/1A din domeniul public al Municipiului Focșani în domeniul public al județului Vrancea, în vederea construirii Spitalului Județean”, așa cum era precizat în proiectul Consiliului Județean”, a precizat Nicu Tănase, liderul consilierilor liberali.

Acesta a făcut apoi o declarație de presă, afirmând următoarele:

Primarul Cristi Misăilă, secretarul municipiului Eduard Corhană, consilierii PSD, ALDE, UNPR și consilierul independent lipsesc de la această ședință, dând dovadă de iresponsabilitate și ipocrizie, în condițiile în care au susținut urgența construirii spitalului.

Secretarul municipiului, Eduard Corhană, nu a făcut demersurile legale pentru desfășurarea procedurală a ședinței extraordinare de astăzi, astfel că-i vom face plângere penală pentru abuz în serviciu. Legea îl obliga să contacteze toți consilierii pentru a-i anunța de ședință și să acorde sprijin consilierilor PNL alături de aparatul tehnic de specialitate în tot ceea ce privea proiectul anunțat pe ordinea de zi. Nu a făcut aceste lucruri și va răspunde penal în fața magistraților, după ce, probabil, a răspuns cu capul plecat în fața primarului incompetent Cristi Valentin Misăilă.

DUPĂ convocarea ședinței extraordinare pentru astăzi au apărut informații în presă că terenul pentru noul spital va fi declarat bun de interes județean de către Consiliul Județean Vrancea, în ședința care va avea loc peste 3 zile. Referitor la această joacă a PSD-ului cu terenurile din jurul Focșaniului, facem următoarele precizări:

S-a dovedit faptul că PNL a avut dreptate când s-a abținut de la vot pe 23 ianuarie. Primarul incompetent Cristi Valentin Misăilă și-a bătut joc de legislația în vigoare și a prezentat la mapa ședinței documente care se contraziceau unele pe altele. În forma respectivă, nu s-ar fi obținut avizele necesare construirii. Fiind vorba de un teren agricol din extravilan, el nu putea fi trecut în domeniul public al municipiului Focșani așa cum dorea primarul incompetent Cristi Misăilă, ci în domeniul privat. Intenția lui Misăilă era, așadar, nelegală, iar PNL l-a oprit din a încălca legea. Demersul făcut acum de către Consiliul Județean Vrancea demonstrează cele susținute de noi în conferința de presă din 25 ianuarie.

PNL a atras atenția de mai multe ori cu privire la legislația în vigoare aferentă terenului găsit de Primărie, iar ceea ce se întâmplă în aceste zile demonstrează că atât noi cât și consilierul Costel Bîrsan am dat dovadă de responsabilitate și am cerut respectarea legii. Proiectul primarului incompetent Cristi Misăilă a fost făcut pe genunchi, probabil la comanda lui Marian Oprișan, fără a se ține cont de Legea 165/20013 și nici de Legea 213/1998.

Fiind vorba de un teren arabil din extravilanul Focșaniului nu putea fi inventariat în domeniul public, ci în domeniul privat, situație în care ar fi intrat sub incidența Legii 165/2013. Adică, așa cum a susținut PNL în conferința de presă din 25 ianuarie, terenul trebuia pus dispoziția Comisiei Locale de Fond Funciar. Ulterior, terenul trebuia să ajungă la foștii proprietari care au făcut cereri de retrocedare și pentru care nu s-au mai găsit suprafețe disponibile.

Pentru că PSD și-a dat seama că lucrurile stau așa cum a susținut PNL, s-a ajuns la soluția de declarare a terenului de interes județean, în baza Legii 213/1998. O soluție care a demonstrat că armata de juriști din Primăria Focșani și Consiliul Județean, în frunte cu primarul incompetent Cristi Misăilă și cu baronul Marian Oprișan, au dat dovadă de nepricepere și superficialitate.

Deloc neglijabil este faptul că atunci când vrâncenii au cerut retrocedarea terenurilor confiscate de comuniști Primăria Focșani le-a transmis celor mai mulți că nu are pământ disponibil. Când baronul Oprișan a bătut din palme că vrea teren pentru un ipotetic spital, Primăria condusă de Misăilă i-a făcut rost imediat de 6,2 hectare.

Primăria și Consiliul Județean Vrancea au dat dovadă în ultimele săptămâni de o incompetență crasă. Puteau de la început să studieze legislația în mod corespunzător. Ce i-a împiedicat să declare de la început terenul bun de interes județean?

S-a dovedit încă o dată că PSD face administrație la întâmplare, în viteză, în manieră electorală, fără să-i pese dacă respectă sau nu legislația în vigoare. Administrația PSD ar trebui să mulțumească PNL-ului că a oprit-o să facă o ilegalitate cu terenul respectiv.

Dacă așa acționează PSD prin primarul incompetent Cristi Misăilă și prin baronul Marian Oprișan atunci nu ne mai mirăm că Vrancea arată cum arată și că patrimoniul Focșaniului a fost și este pus în pericol”.

Data: 12 februarie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE