”Primarul Misăilă se teme de cetățeanul focșănean!”

Am aflat, nu pot spune cu surprindere, că în acest an, primarul Focșaniului, Cristi Misăilă (foto), a renunțat să îi mai consulte pe focșăneni cu privire la modul în care cetățenii doresc să fie împărțit bugetul municipal. Consider că edilul PSD nu face decît să opacizeze și mai mult activitatea Primăriei, să închidă ușile în față cetățenilor și firavei societăți civile din Focșani, într-o dovadă clară de lipsă de transparență și de încălcare a legii. În timp ce administrațiile locale din întreaga țară învață din ce în ce mai bine procesul democratic al bugetului participativ, Misăilă de la Focșani devine un actor surdo-mut în relația cu Cetățeanul!

Am citit că primarul se laudă că face plimbări prin Focșani. N-ar fi rău să se oprească prin cartiere, să vorbească cu oamenii, să îi întrebe de când nu au asfalt, de când trotuarul este bombardat sau să îi chestioneze asupra problemei lipsei spațiilor verzi din oraș, pentru a da numai câteva exemple. Dar, pentru a sta de vorbă cu Cetățeanul din Focșani, domnule primar, trebuie să aveți curaj și deschidere, trebuie să îl convingeți că nu bălmăjiți documente și nu fituiți banii publici pe paranghelii și lucrări cu dedicație.

Pentru a vă face o idee, stimați Cetățeni ai municipiului Focșani, despre cum se realizează bugetele locale prin alte părți, vă dau trei exemple, cu referire la edili liberali, dar și cazul unui primar coleg cu Misăilă la PSD.

În Cluj-Napoca, primarul Emil Boc organizează dezbateri publice în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică, implementează noi proceduri digitale în vederea simplificării relației Cetățean-Primărie și implementează proiectele din cadrul procesului de Bugetare participativă.

La Oradea, primarul Ilie Bolojan ține legătura cu cetățenii și supune la vot online proiectele depuse în cadrul procesului de Bugetare participativă, primele ZECE proiecte fiind cuprinse în bugetul anual al municipiului Oradea.

La Sectorul 3 al Bucureștiului, edilul Robert Negoiță invită asociațiile și ONG-urile care fac proiecte pentru Tineret și Sport să participe la concurs de idei pentru obținerea de fonduri de la bugetul Primăriei de sector.

În toate aceste locuri, dar și în multe altele din țară, părerea Cetățeanului contează. Numai la Focșani, pesediștii nu dau doi bani pe ceea ce își doresc cetățenii!

În acest context, stimat Cetățean din Focșani, te aștept să participi miercuri, 14 februarie, de la ora 16.00, la ședința ordinară a Consiliului Local, în incinta Primăriei, să vezi cum PSD și Cristi Misăilă ascund ceea ce fac cu banii noștri, ai tuturor!

Ion Ștefan, deputat PNL

2 Responses to ”Primarul Misăilă se teme de cetățeanul focșănean!”

 1. LUCI. 14/02/2018 at 16:35

  Dl Editor .
  Acestui comunist nui e frica nici de propri parinti daca i are si pe ei i tin in bezna ca pe noi acesti oameni nu au frica de Dumnezeu cum nu are nici cel de la …… vicele Iorga care cu totii se hranesc din bugetul contribuabililor dupa care o da in vina Dl de laPNL ca au fost conta la vot ca ei cei cu cravata rosie la git nusi dau seama ca seful lor de partid are soarta celui de la Isi nu mai dureaza mult in sedintele bolsevicilor asta se discuta jos capul de la Vrancea .
  S dea domnu sa traim si vremuri mai bune ca degeaba au murit tineri in 89 nici in ziua de astazi nu stim cine au tras in copi nostri .

  Răspunde
 2. LUCI. 14/02/2018 at 16:50

  Dl Primar daca tot o ti asa prin acel ziar bolsevic precum ca in Focasi s au strins semnaturi in numar de 70 pentru decapitarea Dl consileri di PNL facetio public lista ca eu cred ca nu e cu regim secret si scrisa de seful de partid dar sigur lati trimes pe tv de la u…… Iorga si or fi gasit el ceva din Oborul de vite si acum le tineti la secret datile sa le citim si noi oameni de rind dar fara Cravata rosie la git
  Atept .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE