Primarul Misăilă atentează la libertatea de exprimare a angajaților de la Căminul de Bătrâni

Primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, recunoaște într-un comunicat de presă că a pus pumnul în gura angajaților de la Căminul de Bătrâni, în scandalul agresiunii unei angajate, motivând că ”persoanele implicate în acest caz nu sunt consecvente în declarații pe parcursul anchetei”.

Gestul primarului este extrem de grav din mai multe puncte de vedere:

1. Nu are dreptul să limiteze libertatea de exprimare a angajaților și nici să le interzică declarațiile pe care aceștia au tot dreptul să le dea presei

2. Nu are nicio bază legală să tragă el concluzia că persoanele implicate nu sunt consecvente în declarații. Doar organele de anchetă trag astfel de concluzii și, de la caz la caz, iau măsurile legale.

În aceste condiții, primarul Misăilă își depășește grav atribuțiunile și se comportă ca un dictator ce vrea să impună subordonaților o anumită ”linie”, încălcând drepturile pe care orice cetățean le are.

În plus, prin formularea din comunicat primarul recunoaște că a pus pumnul în gura angajaților, deși în același timp acuză Ziarul de Vrancea de minciună.

În fine, Misăilă îi ia apărarea consilierului său Dan Grigoraș, spunând că a fost cercetat de Parchet și că a fost clasat cazul din lipsă de probe. Filmarea de pe holurile Primăriei, când un bătrân este împins cu violență și cade să-și spargă capul a fost o probă elocventă în acest dosar. De ce s-a clasat cazul? Asta este o altă discuție, asupra căreia vom reveni. (Ed. O.)

Comunicatul primarului:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.