Primarul Misăilă cere dezvoltatorilor imobiliari să prevadă si piste de bicicletă in cartierele rezidentiale

Miercuri, 20 mai 2020, a avut loc sedinta Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism a Municipiului Focsani (CTUAT) ordinea de zi cuprinzand:
* 4 documentatii pentru aviz de oportunitate;
* 2 documentatii pentru aviz final Plan Urbanistic de Dezvoltare (PUD);
* 6 documentatii pentru aviz final Plan Urbanistic Zonal (PUZ);
* o documentatie pentru avizul comisiei CTUAT Focsani, pentru o inchidere de balcon.

Au fost solicitate avize de oportunitate pentru dezvoltarea a 2 proiecte imobiliare situate in partea de N-E a orasului, respectiv un minicartier cu blocuri de 5 si 6 etaje, cu un total de 250 apartamente si un bloc de locuinte de 5 etaje intr-o zona cu un regim al inaltimii de maxim 3 etaje.

La solicitarea Primarului Cristi Valentin Misaila, reprezentantul dezvoltatorului minicartierului a acceptat ca in proiect sa includa realizarea de piste de biciclete, o gradinita si o biserica. Pentru blocul de 5 etaje insa, avizul a fost unul negativ, intrucat Primarul Municipiului Focsani a spus ca, desi legea permite schimbarea regimului de inaltime, nu este de acord cu ridicarea unui bloc cu mai mult de 3 etaje intr-o zona in care cele mai multe imobile sunt de case cu cel mult un etaj.

Un alt aviz negativ a primit solicitarea pentru construirea unei statii peco in zona de sud a orasului, pe Calea Munteniei, in dreptul intrarii spre terenul unde urmează să fie construit viitorul spital judetean. Ultima solicitare a venit pentru o clinica medicala pe B-dul Independentei, această documentație urmând a fi analizata într-o ședință viitoare, ca urmare a faptului că nu a fost suficient detaliata situatia caii de acces.

Celelalte documentatii pentru PUD si PUZ au primit avizul pozitiv al comisiei. Documentația pentru inchiderea unui balcon a fost amanata pana la finalizarea unui regulament general valabil aplicabil la nivelul Municipiului Focsani.

Biroul de presă al Primăriei Focșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.