Primarul de la Mărășești, Valerică Chitic, acuzat că-i lasă fără hrană pe bătrânii de la cămin

Daniel Drăgan, director al Căminului de persoane vârstnice ,,O noua sansa’’ Mărășești, trage un semnal de alarmă cu privire la lipsa de hrană a celor 44 de bătrâni găzduiți de cămin. Drăgan îl acuză pe primarul de la Mărășești, Valerică Chitic (foto), de situația creată.

Iată sesizarea făcută de Drăgan către presă și către instituțiile de resort:

În urma notificarii primite de la S.C. RAY COM MOD SRL Focsani, furnizor de hrana pentru Caminul de persoane varstnice ,,O noua sansa’’Marasesti, va informez ca incepand cu data de 5 decembrie 2017 serviciul va fi sistat datorita faptului ca facturile emise in anul 2017 in valoare de 200.000 lei nu au fost achitate.

Consider ca acesta situatie se datoreaza faptului ca Primarul orasului Marasesti, Chitic Valerica Dorel, blocheaza functionarea institutiei pe care o conduc cu buna stiinta, punand astfel in pericol integritatea beneficiarilor serviciilor sociale in sistem residential in numar de 44, bulversand angajatii institutiei in numar de 16, in ciuda faptului ca in bugetul Caminului care este parte integranta a bugetului Consiliului Local Marasesti au fost alocate sume pentru plata cheltuielilor cu salariile angajatilor.

Din contributia beneficialor, datorita faptului ca nu am primit banii alocati de Consiliul Local, am fost nevoit sa platesc salariile angajatilor si nu cheltuielile curente ale caminului, datorita faptului ca legislatia actuala prevede plata salariilor ca prima obligatie.

În fapt, Primarul orasului Marasesti, prin blocarea functionarii institutiei subordonate, a blocat plata salariilor si inclusiv a contributiilor ce revin din aceste salarii. Consider ca am facut tot ce se poate face institutional, informand toate autoritatile statului, in decursul anilor 2016 si 2017: Consiliul Judetean Vrancea, Prefectura  Vrancea, A.F.P.Vrancea, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, Guvernul Romaniei, Parlamentul Romaniei, Primul Ministru al Romaniei.

Cred ca institutiile responsabile cu aplicarea legii in Romania trebuie sa se autosesizeze pentru prevenirea unei posibile fapte de natura penala prin sabotarea institutiei pe care o conduc.

Va multumesc!

01.12.2017

Cu stima, Director Dragan Daniel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.