Primaria va invita la dezbaterea proiectului de buget pentru 2014. Spune ce vrei pentru oraşul tău!

Întâlnirile cu cetăţenii – prilej de identificare a problemelor prioritare ale comunităţii, etapă în elaborarea proiectului de buget pe anul 2014.

Primăria Municipiului Focşani a întocmit calendarul privind elaborarea proiectului de buget pentru anul 2014, urmând ca, până pe data de 1 iulie, proiectul să fie înaintat Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vrancea.

Elaborarea unui buget realist, bazat pe nevoile comunităţii, nu poate fi efectuat decât prin consultarea cetăţenilor şi implicarea directă a acestora în procesul de luare a deciziilor publice, la nivelul administraţiei publice locale.

Astfel, în luna iunie sunt prevăzute a se realiza întâlnirile cu cetăţenii, mediul de afaceri şi mass media, în cele 6 zone ale municipiului, întâlniri la care vor participa specialişti din cadrul primăriei, conducerea acesteia şi consilierii locali arondaţi pe fiecare zonă.

Graficul întâlnirilor se prezintă astfel:

Nr. crt. / Denumirea zonei / Zona / Data şi ora întâlnirii / Locul desfăşurării

1 Gara II 04.06.2013 / 17.00 Liceul economic

2 Centru + Obor I 05.06.2013 / 17.00 Scoala nr. 2

3 Bahne III 11.06.2013 / 17.00 Scoala nr. 3

4 Autogara IV 12.06.2013 / 17.00 Scoala nr. 10

5 Sud V 18.06.2013 / 17.00 Scoala nr. 8

6 Mandresti VI 19.06.2013 / 17.00 Scoala generala

În cadrul acestor întâlniri cetăţenii au ocazia să observe modul în care sunt folosiţi banii comunităţii şi să contribuie în mod concret la elaborarea bugetului pentru anul următor, prin identificarea nevoilor, a problemelor ce trebuie rezolvate, ţinând cont de condiţiile specifice zonei. Totodată au posibilitatea să-şi expună direct problemele de interes general sau, prin completarea unei fişe de proiect, să detalieze proiectul propus şi amplasamentul acestuia. Fiecare proiect va fi analizat de specialişti şi va putea fi cuprins în buget, în funcţie de importanţa acestuia pentru comunitate şi în măsura în care există posibilităţi de finanţare.

Aceste întâlniri se vor desfăşura, ca în fiecare an, din 2003 şi până în prezent, sub deviza „Spune ce vrei pentru oraşul tău!”, astfel încât, pentru anul următor, să avem un buget realist, în concordanţă cu nevoile stringente ale comunităţii.

Vă aşteptăm să vă spuneţi punctul de vedere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.