Primăria Focșani joacă alba-neagra cu reabilitarea Parcurilor Teatru și Bălcescu

Focșănenii nu merită să aibă parcuri reabilitate, curate, fără mobilier urban care să reprezinte un pericol pentru sănătatea și integritatea cetățenilor, în special a copiilor! Asta este concluzia pe care administrația PSD a Focșaniului ne-o tot transmite de ani de zile de când ne tot minte în față că va reabilita Parcurile de la Teatru și Parcul ”Nicolae Bălcescu”. Sunt cel puțin nouă ani de când edilii social democrați ne tot promit că se apucă de treabă și nu o fac! Nu i-a mobilizat și responsabilizat nici măcar moartea unui adolescent în Parcul Bălcescu, în urmă cu câțiva ani pentru care nimeni nu a răsuns cu funcția și capul!

Anul trecut, primarul Cristi Misăilă se bătea cu pumnul în piept că va face din bălărie panseluță, cu fonduri europene! Focșănenii l-au crezut!
Apoi, nu a mai insistat cu banii europeni, pentru că și-a dat seama că nu este în stare să facă proiecte, și a alocat aproape un milion lei, adică 10 miliarde lei vechi, pentru reabilitarea celor două parcuri în discuție. Banii au fost dați Direcției de Dezvoltare în martie 2017, iar în septembrie suma a fost luată înapoi de Misăilă, pentru a acoperi, foarte probabil, salariile pesediștilor angajați.
Iar cele două parcuri au rămas pline de… bălării!

Acum, în bugetul municipal pe 2018, Misăilă minte din nou cetățenii că reabilitează parcurile în cauză, propunînd alocarea sumei de 1,8 milioane lei, adică 18 miliarde lei vechi.
Diferența dintre suma propusă acum și cea de anul trecut, adică 800.000 lei, se va duce, potrivit vorbelor lui Cristi Misăilă pe proiectare și indicatori tehnico-economici! Adică pe hârtii, pe comisioane și pe atenții! Iar parcurile noastre din Focșani, puține câte sunt, vor rămâne tot periculoase, murdare, pline de scaieți și deloc atrăgătoare pentru copii! Cum se poate ca aproape jumătate din suma propusă din banii contribuabililor să se ducă numai pe niște hârtii, îmi este imposibil de crezut!?

Domnule primar Cristi Misăilă, PSD promite parcuri reabilitate în Focșani de aproape un deceniu! Chiar nu vă este rușine să aruncați pe fereastră aproape un milion de lei, pe refaceri studii pentru care am mai plătit până acum, în condițiile în care bugetul Focșaniului este unul de subzistență?

PSD continuă bătaia de joc pe banii noștri!

Ion Ștefan, deputat PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE