Primăria Ciorăști a asfaltat 6,5 km de drumuri cu asfalt produs de stația proprie

Primăria Ciorăști, condusă de liberalul Nicolae Braicău, a terminat în aceste zile asfaltarea a 6,5 km de drumuri din comună cu asfalt produs de stația proprie. Autoritățile dețin toată tehnica de asfaltare și de producție a materialelor necesare a lucrărilor la drumuri și o societate care execută investițiile din comună. Proiectul de asfaltare este finanțat cu fonduri europene, obținute prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și a fost realizat de SC Prestări Servicii Ciorăști SRL, firma primăriei. După încheierea asfaltărilor, urmează realizarea marcajelor rutiere și amplasarea semnelor de circulație.

Modernizarea infrastructurii rutiere din comună Ciorăști este o prioritate pentru administrația locală, pentru că înainte să ajung în funcția de primar nu se făcuse aproape nimic pentru ca oamenii să circule în condiții bune. Pentru a putea lucra cât mai repede am înființat o firmă, iar pentru reducerea costurilor lucrărilor am achiziționat toate echipamentele necesare. Avem autocamioane, concasor pentru piatră, buldoexcavatoare, compactor, finisor pentru întinderea asfaltului, practic tot ceea ce este nevoie pentru lucrări la drumuri. Acesta este al doilea proiect mare de asfaltare pe care îl realizăm cu firma noastră și primul la care am utilizat asfalt produs de stația proprie. Datorită investiției pe care am făcut-o în achiziționarea unei stații, costurile cu asfaltul s-au redus aproape la jumătate. Suntem mulțumiți de calitatea lucrărilor efectuate la drumuri și vom continua investițiile în infrastructura locală”, a declarat primarul PNL Nicolae Braicău.

În perioada următoare, societatea primăriei va finaliza reabilitarea prin balastare a unei drumul agricol, tot cu fonduri europene. Primăria Ciorăști a achiziționat în acest an o stație de producție a asfaltului care a costat aproximativ 200.000 de euro, fonduri obținute dintr-un împrumut, investiție făcută ca urmare a faptului că prețul a asfaltului a crescut foarte mult în ultimii ani. Până acum, investiția s-a dovedit a fi o reușită, deoarece asfaltul produs de Primăria Ciorăști are un cost redus aproape la jumătate decât cel de pe piață. Autoritățile estimează că suma cheltuită pentru stație va fi recuperată după asfaltarea a aproximativ 6,5 de drumuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.