PREMIERA: Vrancea Media transmite in direct conferinta de presa tinuta de Gheorghe Neagu, presedinte al Uniunii Scriitorilor, reprezentanta Vrancea

La aceasta ora, Vrancea Media va propune o noua transmisiune in direct, LIVE TEXT! Gheorghe Neagu, presedinte al Uniunii Scriitorilor – reprezentanta Vrancea, sustine o conferinta de presa la sediul de la Directia pentru Cultura a judetului Vrancea.

Florin Micu Iliescu si Gheorghe Neagu

La conferinta participa si scriitorii Ioan Dumitru Denciu, Stefania Oproescu, Mariana Virtosu, dar si Florin Micu Iliescu, director al DPCCPN Vrancea. Iata declaratiile facute:

Gheorghe Neagu: ”Ne-am propus sa organizam lunar astfel de conferinte. Tocmai am scos ultimul numar al revistei de cultura Oglinda literara, un numar foarte reusit consider eu. ”Conu Boc fata cu reactiunea lui Peste” este un pamflet din revista, ca sa dau si un exemplu. Prin prestigiul pe care il are, Oglinda literara a devenit un brand.”

Ioan Dumitru Denciu: Am participat la Bucuresti la o intalnire la care Oglinda literara a fost invitata. Am avut surpriza si satisfactia sa gasesc un climat cultural foarte interesant. Acea intalnire organizata de George Anca, intr-un centru cultural interesant, pare ca a fost o manifestare de tinut minte. Ne-a prilejuit un schimb de idei, un schimb cultural foarte placut, organizat articulat, fara trenari, fara lucruri inutile.

Mariana Virtosu si Ioan Denciu

In Vrancea, activitatea culturala a atins o cota inalta, de un profesionalism care nu mai poate fi contestat. Trebuie sa restructuram Salonul literar Dragosloveni si sa auzim de bine despre Vrancea si despre scriitorii ei.”

Mariana Virtosu: ”Revista Oglinda literara este o entitate. Nu mai este un copil, la 10 ani ai ei… daca pot spune asa. Felul si modul in care am fost primiti si tratati la Bucuresti ne obliga la o invitatie a celor de acolo, astfel incat sa fim si noi gazde bune. Revista ne-a facut unora un nume. Prin ea am fost cunoscuti si am putut sa ne perfectionam stilul.

* Janine Vladislav (reporter) are un material publicat in ultimul numar al Oglindei literare.

* Stefania Oproescu a scris o ”varianta” a Mioritei in acest ultim numar al revistei, una extrem de apreciata.

Stefania Oproescu: ”As putea sa spun despre Oglinda literara astfel: in camin, in trecut, femeia trebuia sa pastreze focul pana dimineata. Era o rusine cand o femeie pierdea focul… Oglinda literara face cam acelasi lucru: pastreaza focul! Mai ales in aceasta perioada cand internetul a luat un avant foarte mare… E greu sa ne pastram limba in conditiile in care tinerii au ajuns sa comunice pe net prin diverse comenzi de la tastatura. Trebuie sa avem grija de cuvantul scris, de revistele pe care le tinem in mana, le rasfoim si le citim cu placere”

Gheorghe Neagu: ”S-ar putea sa avem o colaborare cu Dan Puric, desi am auzit unele lucruri despre el si inca ma mai gandesc cum sa procedez. Revista noastra este o dovada in sensul ca este deschisa tuturor celor care scriu bine”

Florin Micu Iliescu: ”Este o minune ca Oglinda literara apare in aceste vremuri… Statul trebuie sa faca mai mult pentru reviste. Degeaba ai personalitati importante daca nu au unde sa scrie. Ne-am gandit sa dam Salonului Dragosloveni un nou tipar. Cei care scriu vor avea posibilitatea sa mearga in mai multe locatii din judet, pentru a-si prezenta creatiile. Nu stiu cati profesori de limba romana citesc Oglinda literara, cati elevi citesc aceasta revista.”

FM Iliescu: ”Am dorit sa includem si un concurs in cadrul Salonului Dragosloveni, in acest an. Vrem sa punem fata in fata personalitatile care vor dori sa se implice in acest proiect. Apoi, elevii care doresc pot participa la acest concurs. Atragerea tinerelor talente este unul din obiectivele noastre. Nu e vorba de un experiment!”

Florin Micu Iliescu: ”Bugetul de care dispunem este de austeritate. Ni s-au luat anumite sume pe care le primisesem la inceputul anului. Vom vedea cum vom putea satisface cererile invitatilor. In principiu, vrem sa organizam Salonul Dragosloveni in perioada 8 – 12 noiembrie, in cadrul Saptamanii culturii vrancene.”

Gheorghe Neagu: ”Cine vrea sa primeasca gratis revista poate veni la sediul nostru de la Directia pentru Cultura. Profesorii, in special, sunt asteptati. Vreau sa va mai spun un lucru. Trebuie sa gasim solutii pentru finantare. Am fost si la vicepresedintele CJ, Dragos Birladeanu, caruia i-am solicitat sprijin. Oamenii de afaceri si oamenii politici trebuie sa se implice si sa sustina cultura vranceana. Birladeanu mi-a spus ca… va analiza…”

Gheorghe Neagu: ”Ca sa aduci un academician la Focsani iti trebuie 10.000 de lei. Acesta este adevarul. Si eu am primit bani daca am fost invitat undeva. Asta e realitatea.”

Gheorghe Neagu: ”Noi, oamenii de cultura, ar trebui sa luam atitudine atunci cand se comit abuzuri impotriva jurnalistilor. Asa e normal. Poate ar fi trebuit sa fim mai apropiati, pentru ca si dvs., ziaristii, sunteti acum alaturi de noi si ne promovati. Avem probleme de promovare si putini vranceni stiu de existenta unor scriitori importanti din judet”

Gheorghe Neagu: ”Am vazut ca dupa ce a promis Guvernul Boc un milion de euro pentru revistele de cultura din Romania, a inceput o adevarata batalie in Bucuresti pe marginea revistelor de cultura. Care este cea mai interesanta si mai valoroasa… insa am inteles ca, de fapt, milionul de euro nu exista 🙂 Pana una alta, vrem sa deschidem o librarie in Focsani… asta ca surpriya…”

0 Responses to PREMIERA: Vrancea Media transmite in direct conferinta de presa tinuta de Gheorghe Neagu, presedinte al Uniunii Scriitorilor, reprezentanta Vrancea

 1. Gheorghe Mocanu 25/10/2010 at 17:01

  Stimata redactie,
  Vreau sa faceti rectificarea cuvenita privind titlurile pe care si le aroga Gheorghe Neagu, care se prezinta, asa cum vad si aici, ca fiind Presedintele Uniunii Scriitorilor, reprezentanta Vrancea. Nu este niciun fel de presedinte, nu exista notiunea de Reprezentanta in statutul Uniunii Scriitorilor din Romania. Scriitorii vranceni sunt membri ai Filialelor Bacau, Galati si Bucuresti ale USR. Scriitorii din Vrancea, membri ai USR sunt stupefiati de modul cum este prezentat scriitorul Gheorghe Neagu, ca presedinte al lor, totul fiind fals. Eu sunt unul dintre membrii USR, filiala Bacau, alaturi cu scriitorii Adrian Botez, Mircea Dinutz, Paul Spirescu, Virgil Panait, Culita Usurelu, Florinel Agafitei s.a., care se declara mirati de usurinta cu care acceptati aceasta calitate falsa a scriitorului Gheorghe Neagu

  Răspunde
  • Cristi IRIMIA 25/10/2010 at 17:30

   @ Gheorghe Mocanu: Domnul Neagu a prezentat conducerii Directiei pentru Cultura Culte si Patrimoniu Cultural National a judetului Vrancea o hartie semnata si stampilata de catre Uniunea Scriitorilor din Romania, pentru a obtine spatiu in imobilul Directiei, fiind mandatat de USR in acest sens. In acest context, Vrancea Media a folosit sintagma pe care dvs. o contestati acum. Pe stampila prezentata la DCCPCN Vrancea scrie Uniunea Scriitorilor, Filiala bacau, Reprezentanta Vrancea. Avand in vedere cele sesizate de dvs. pe viitor vom evita sa folosim titulatura de presedinte al USR – filiala Bacau, reprezentanta Vrancea, pana cand scriitorii din judet vor face, poate, o intrunire pentru a-si alege presedintele, asa cum este normal. Vreau sa va asigur ca pana atunci, Vrancea Media nu va face nici o diferenta intre “taberele” scriitorilor din Vrancea si-i va mediatiza pe toti in egala masura, in ideea promovarii culturii vrancene, indiferent de disputele si orgoliile existente, inevitabile de altfel.

   Răspunde
 2. Gheorghe Mocanu 01/11/2010 at 10:15

  Asa este! A fost informat si presedintele Filialei Bacau a USR despre faptul ca Gh Neagu s-a folosit de hartia respectiva, punand la antetul documentelor emise de el titulatura falsa de Presedinte al USR Vrancea. Statutul USR nu prevede posibilitatea infiintarii de “reprezentante”. Singurele structuri fiind cele de Filiale ale USR iar in Vrancea nu exista, fiind necesare printre altele un numar de 50 de scriitori. Hartia respectiva a fost data doar ca d-l Negu sa faca demersuri pentru obtinerea unui spatiu pentru scriitori, nu scrie nicaieri ca este Presedintele USR Vrancea. Daca veti observa, faptul ca a pus stapanire pe acel sediu din incinta Directiei de cultura, avand numai dansul cheia, face ca ceilalti scriitori sa nu poata avea acces acolo decat ploconindu-se la Gh Neagu sa obtina cheia. Oricum, scriitorii din Vrancea membri USR, in numar de 12, nu vor veni niciodata acolo in aceste conditii, fiind alaturi de Gh neagu doar trei dintre acestia. Este regretabil ca acel sediu a fost initial cerut pentru ca scriitorii din cenaclu sa se mute din Sinagoga Focsani la Cultura, iar ulterior d-l Neagu nu a mai fost de acord, interzicandu-le accesul, pavoazand tot sediul cu revista Oglinda literara, nemaifiind loc si pentru celelalte reviste de cultura din Vrancea.Este regretabil faptul ca seful Directiei de cultura este atras spre interesele proprii ale unuia dintre confrati in detrimentul celorlalti scriitori. La inaugurarea unui asemenea sediu ar fi fost corect ca D-l micu sa fi facut invitatiile de rigoare scriitorilor din partea Directiei de cultura. Oricum, acel sediu nu apartine scriitorilor vranceni, ci domnului Neagu si Asocia’iei sale Duiliu Zamfirescu

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.