Prefectura a anunțat că mandatul primarului comunei Homocea, liberalul Neculai Ionescu, a încetat de drept

Tigaeru Antonescu Sapunaru Ionescu ZamfirescuPrefectura Vrancea a anunțat că primarul Neculai Ionescu (foto centru, în plan secund, în spatele lui Crin Antonescu) și-a pierdut mandatul de primar la Homocea avându-se în vedere condamnarea suferită de edilul liberal.

Astfel, având în vedere referatul întocmit de către secretarul comunei Homocea prin care se aduce la cunoştinţa Prefectului judeţului Vrancea faptul că în conformitate cu prevederile art. 15*), alin.(2), lit. e din Legea 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu prevederile art. 69 alin.(2) din Legea 215/2001 Legea administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, mandatul primarului comunei Homocea, județul Vrancea, a încetat de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, ca urmare a condamnării, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate;

– Decizia nr. 18 din 8 iunie 2015 pronunțată în dosarul 1.063/1/2015 de Înalte Curte de Casație și Justiție

– Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, care stabilește că :

” Dispoziţiile art. 15 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, sunt aplicabile în cazul condamnării, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, cu aplicarea art. 81 – 82, respectiv cu executarea în alte condiţii decât cele prevăzute de art. 57 alin. (1) din Legea nr. 15/1968 privind Codul penal al României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare ”:

Prefectul județului Vrancea a emis, în temeiul art. 16 alin (1) din legea 393/2004, în data de 26 ianuarie a.c. Ordinul nr.17 prin care se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului primarului comunei HOMOCEA, Ionescu Neculai.

Biroul de presă al Prefecturii Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.